Προπονητής ΑΟ Θήρας: «Είμαστε τυπικοί και τιμωρούμαστε!»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, προπονητής του ΑΟ Θήρας μίλησε στο Metropolis 95.5 για το παράδοξο που ισχύει στο φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών.

«Μας προέκυψε κρούσμα, παρότι όλο το τμήμα είναι εμβολιασμένο. Μία αθλήτρια ένιωσε μία ατονία που μπορεί να την θεωρούσαμε και φυσιολογική μετά από μία σειρά αγώνων. Από εκεί και πέρα, μπήκαμε σε μία διαδικασία να κάνουμε τεστ και προέκυπταν κρούσματα. Όποια ομάδα έχει πάνω από τρία θετικά δεν μπορεί να παίξει και χάνει με 3-0. Εμείς έτσι χάσαμε μία ευρωπαϊκή πρόκριση και μετά τον αγώνα με τις Αμαζόνες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ διεξήχθη επειδή είχαμε τον απαιτούμενο αριθμό παικτριών. Αυτό που προέκυψε την ημέρα που είχαμε τα αρνητικά δείγματα ήταν ότι δεν ήταν καλοί οι δείκτες στις καρδιολογικές εξετάσεις. Εμείς θέλαμε να παίξουμε, να μην μηδενιστούμε αλλά υπήρχε ιατρικό πρόβλημα και με πλήρη συνείδηση δεν θέλαμε να ρισκάρουμε στο παραμικρό. Ήδη από το ζέσταμα η μία αθλήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία. Επί ένα 12ήμερο δεν είχαμε μπει στο γήπεδο. Μπορεί να παίξαμε, αλλά ήταν μεγάλο ρίσκο».

Κατέληξε λέγοντας: «Αυτός ο κανονισμός (σ.σ. ότι όποια ομάδα έχει πάνω από τρία θετικά κρούσματα χάνει το παιχνίδι) ωθεί τις ομάδες να κρύβουν κρούσματα. Το να είσαι ειλικρινής, όπως εμείς, σημαίνει ότι τιμωρείσαι με μείον τρεις βαθμούς. Στην Ιταλία υπήρχαν πολλές ομάδες με κρούσματα γινόταν αναβολή και μετά από ένα δεκαπενθήμερο προετοιμασίας έμπαιναν ξανά στο γήπεδο. Εμείς που είμαστε τυπικοί τιμωρούμαστε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.