Προπαγάνδα αθλίων και ηλιθίων με… σικέ επίθεση στον Παπαπέτρου

Δημήτρης Μπούζας07 Ιουνίου 2020

Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα. Πιστεύουν, ότι με τα πονηρά πρωτοσέλιδα των οπαδικών τους εντύπων φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα η οποία θα επιστρέψει στον συμπατριώτη τους ρέφερι να κινηθεί όπως αυτοί επιθυμούν και το κυριότερο θεωρούν την κοινή γνώμη τόσο αφελή και ανυποψίαστη ώστε να μην αντιλαμβάνεται τον σκοπό τους. 

Νηπιακής αντίληψης – επί μονίμου βάσεως – οι ερυθρόλευκοι προπαγανδιστές ελπίζουν πως η «επίθεση δυσπιστίας» σε ένα δικό τους «παιδί» θα εκτιμηθεί σαν μια προσπάθεια αποστολής ενός ιδιαίτερου μηνύματος προς πάσα κατεύθυνση, αγνοώντας προφανώς ότι είναι εξόφθαλμη η πρόθεση τους για έναν έμμεσο ψυχολογικό εκβιασμό, αλλά και στην περίπτωση που όλα πάνε αρνητικά και για ένα αντίστοιχο άλλοθι. 

Βέβαια ακούγοντας ή διαβάζοντας οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι, ότι ο Ολυμπιακός «αμφισβητεί» τον Παπαπέτρου γελάνε με την καρδιά τους γιατί στα αλήθεια πρόκειται περί κωμωδίας. Εν πάση περιπτώσει για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι εκτός από άθλιοι, είναι δυστυχώς και ηλίθιοι και ως εκ τούτου δεν διστάζουν να εκτεθούν τόσο προκλητικά και απροσχημάτιστα. 

Πιστεύουν πραγματικά ότι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, μπορούν να πείσουν πλην του Τσουκαλά, του Καραπαπά άντε και του μπάρμπα Σάββα, έστω και έναν σοβαρό οπαδό τους; Δεν ξέρουμε πως εξέλαβε αυτά τα δημοσιεύματα ο επιλεγείς ρέφερι του αυριανού αγώνα και αν θεωρεί ότι τον βολεύουν ή ότι τον πιέζουν. Αυτό τον αφορά αποκλειστικά. 

Οι περισσότεροι λένε πως θα κοιτάξει την καριέρα του. Το ευχόμαστε. Χωρίς όμως να πάψουμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, γιατί κατά την προσωπική μας άποψη δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί ως ένα σημείο από το γεγονός της σύνδεσης του, τόσο με την πόλη του Πειραιά, όσο και με την οικογενειακή διαιτητική του παράδοση. 

Θα μου πείτε ότι το σημερινό σχόλιο περίσσευε αφού και χθες διεξοδικά αναφερθήκαμε στο σκεπτικό του ορισμού του. Ειλικρινά θα σας απαντήσω πως το σκέφτηκα αλλά δεν ήταν δυνατόν να το αφήσω να περάσει έτσι, αυτό το χθεσινό ξεφτιλίκι. Πρωτοσέλιδα με άμεση επίθεση σικέ από τις ερυθρόλευκες φυλλάδες σε έναν διαιτητή που θεωρείται αδιανόητο ότι θα περάσει από το μυαλό του έστω και σαν υποψία ότι θα μπορούσε να αδικήσει τον Ολυμπιακό. 

Δυο κουβέντες και για το παιχνίδι. Επαναλαμβάνουμε όπως και χθες ότι παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες με εξαιρετικής σπουδαιότητας σκοπιμότητες. Οι γηπεδούχοι έχοντας δύο σοβαρά προβλήματα απουσιών και δίχως τον κόσμο τους, είναι θεωρητικά η ομάδα η οποία «μειονεκτεί» αυτή τη στιγμή απέναντι στον αντίπαλο της, ο οποίος έρχεται πάνοπλος και ανακουφισμένος από τον τρόμο που του προκαλεί και η σκέψη μόνο της Τούμπας. Ως εκ τούτου και για πολλούς άλλους και σημαντικούς λόγους, ο Φερέιρα και οι παίκτες τους θα πρέπει να δώσουν αύριο τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να ξεκινήσουν με νίκη τα πλέι οφ. Έχουν και το δικό τους ηθικό πλεονέκτημα και κίνητρο: Μια ιερή υποχρέωση απέναντι στον κόσμο τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.