Πρόκριση όνειρο από έναν μεγάλο ΠΑΟΚ

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Το μέταλλο της μεγάλης ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, χωρίς να έχουν γίνει πολυδάπανες μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι, φάνηκε σε έναν τελικό, με όλη την σημασία της λέξεως. Ο ΠΑΟΚ ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τον απέκλεισε δικαιότατα από τον τελικό της 21ης Μαίου και έδειξε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία ακόμη κούπα.

Με 11 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, με μόλις εννέα φάουλ, με κατοχή της μπάλας που ξεπέρασε το 50% μέσα στην έδρα του αντιπάλου του, ο Δικέφαλος, έδειξε ξεκάθαρα πως όχι απλά δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του, αλλά τον έπαιξε στα ίσια, χτύπησε το παιχνίδι, διεκδίκησε πολλές φορές το γκολ και εν τέλει, δικαιότατα έφθασε στην μεγάλη πρόκριση.

Με αρκετές αλλαγές, αναγκαστικές ή μη, διαφοροποιήσεις στον σχηματισμό, ο μαέστρος Ραζβάν Λουτσέσκου οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη τελικό, δείχνοντας στην πράξη, πως η καλύτερη ομάδα, κερδίζει την πρόκριση ακόμη και στις λεπτομέρειες. Με πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του, χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Πασχαλάκης βρήκε τα πόδια του Ελ Αραμπί. Με πέναλτι στον Τέιλορ που δεν δόθηκε από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Αλλά με ένα ευφυέστατο γκολ, που ξεκίνησε από την προσπάθεια του Λύρατζη, την μαγική μπαλιά του Σβαμπ προς τον Ολιβέίρα και το υπέροχο γύρισμα του Πορτογάλου σέντερ φορ στον Κροάτη Αντόνιο Τσόλακ που παραβίασε την εστία, του ανίκητου μέχρι το 108ο λεπτό, Βατσλίκ.

Στο υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος της παράτασης, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να τον διαχειριστεί υποδειγματικά, στέλνοντας στα...ουράνια εκατομμύρια οπαδούς του και στο «καναβάτσο» τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές του.

ΠΑΟΚάρα με τα όλα του, ταπείνωσε τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του, έδειξε ότι είναι κυρίαρχος και θα συνεχίσει να είναι, γιατί απλά έχει το μέταλλο της ομάδας που ξέρει και διεκδικεί.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Πασχαλάκη, αδικείται από το πέναλτι που δόθηκε. Εξαιρετικός ο Αουγκούστο στο διάστημα που έπαιξε. Killer ο Τσόλακ, ομαδικότατος ο Ολιβέϊρα, μάγκας ο Σβαμπ με την μαγική μπαλιά, εξαιρετικός ο Λύρατζης, ογκόλιθοι οι Ινγκασον και Κρέσπο, ψύχραιμος ο Κούρτιτς. Όλοι προσέφεραν. Ολοι αξίζουν και δικαιούνται να πανηγυρίσουν. Έχουν σχεδόν ένα μήνα για να προετοιμαστούν για τον τελικό. Εκεί όπου θέλουν να πάρουν ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό για το 2014. Η πρόκριση είναι μεγαλειώδης, ακολουθεί το Πρωτάθλημα και η διασφάλιση της δεύτερης θέσεως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.