Πρόκριση Ολυμπιακού με ήρωα τον Χασάν

Δημήτρης Καλαϊτζής25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ολυμπιακός τα έκανε μαντάρα στο πρώτο μέρος δίνοντας το δικαίωμα στην Αϊντχόφεν να προηγηθεί με 2-0, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς μεταμορφώθηκε, είχε δυο δοκάρια και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα βρήκε το γκολ πρόκρισης με τον Χασάν και τσέκαρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.  

Οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν τους Πειραιώτες και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ζάχαβι στο 23΄. Ο Τόμας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Ισραηλινός φορ με κεφαλιά νίκησε τον Σα για το 1-0.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δυο τερμάτων χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι, ο οποίος σε δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχει τέσσερα τέρματα.

Με την έναρξη του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Μπρούμα με φοβερή ενέργεια έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Καμαρά έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Λαλά έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Φεργκέβερ και να καταλήγει κόρνερ στο 50΄.

Στο 57΄ ο Μάλεν από κοντινή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα, ενώ εννιά λεπτά μετά η Αϊντχόφεν απείλησε ξανά. Ο Μαξ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ από τα δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σα.

Στο 78΄ η ομάδα του Μάρτινς άγγιξε το γκολ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς το φάουλ του Φορτούνη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 86΄ η Αϊντχόφεν λίγο έλειψε να καθαρίσει την πρόκριση, αλλά το σουτ του Μάλεν βρήκε στο δοκάρι και δυο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ-πρόκρισης. Ύστερα από σέντρα, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Εμβονγκό απέκρουσε και ο Χασάν πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. 

PSV: Εμβονγκό, Τέζε, Μποσκαλί, Βλεργκέβερ, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε (90' Μάουρο Ζούνιορ), Τόμας, Μαξ, Ζάχαβι, Μάλεν (90' Φερτέσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά (79' Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46'Φορτούνης), Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (46' Μασούρας), Μπρούμα (79' Χασάν), Ελ Αραμπί (90' Παπασταθόπουλος).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.