Ιστορική συνύπαρξη με Καγκάβα και... Κούτσια

Δημήτρης Μπούζας05 Φεβρουαρίου 2021

Δεν ξέρω πώς «αισθανθήκατε» βλέποντας στην ίδια ενδεκάδα τον σπουδαίο Ιάπωνα με τον πιτσιρικά Κούτσια. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει «ιστορική» αυτή τη συνύπαρξη από τη στιγμή που δεν συναντάς εύκολα παρόμοιες εικόνες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. 

Προσωπικά παρακολουθώντας τις κινήσεις τους, έμεινα καθηλωμένος στον τρόπο που ο «μεγάλος» αποτύπωσε στον λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε ανάγλυφα την τεράστια κλάση του και ο «μικρός» επιχείρησε και το πέτυχε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Παραλληλισμός και όχι σύγκριση φυσικά που όπως και να το μεταφράσεις αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο της αναμέτρησης. 

Στο παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε την ευκαιρία να στήσει ένα ορθόδοξο βασικό σχήμα, ξεκουράζοντας συγκεκριμένους παίκτες και δοκιμάζοντας συγχρόνως όλο το δυναμικό του ρόστερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Η εμφάνιση γενικά κρίνεται καλή (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) και το αποτέλεσμα σαφέστατα δίκαιο. 

Οι πολλές αλλαγές βέβαια είχαν σαν συνέπεια να διαταραχθεί κατά κάποιο τρόπο και σε ορισμένα διαστήματα της επανάληψης, η ισορροπία και ο σταθερός βηματισμός της ομάδας. Όμως η «αποκατάσταση» ήρθε πολύ σύντομα με την παρουσία και μόνο του Καγκάβα ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε με απλές αλλά ποδοσφαιρικά αρχοντικές κινήσεις νοικοκύρεψε τα πάντα. 

Ο Σίνζι πήρε και έδωσε την μπάλα σε γρήγορους ρυθμούς, υποχρεώνοντας και τους συμπαίκτες του να αγωνιστούν με τον ανάλογο ρυθμό και σε απόλυτη πειθαρχία. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι δεν δυσκολεύτηκε ο Δικέφαλος ούτε και χθες. Σφράγισε τυπικά την πρόκριση του με συνοπτικές διαδικασίες όπως όλοι περίμεναν, οι οποίες όμως συνοδεύτηκαν εμφαντικά από την «πρώτη» του μεγάλου Καγκάβα. 

Οι διαπιστώσεις φέρνουν στην πρώτη γραμμή την απόδοση του Τσιγγάρα (είναι αμαρτία να παίζει ο Αουγκούστο και να είναι στον πάγκο αυτός ο παίκτης), την σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα του Λάμπρου, την επιστροφή του Μιχαηλίδη και την εμφάνιση του νεαρού Κούτσια. Ο Πάμπλο «είδε» και «πήρε» αρκετά από αυτό το παιχνίδι. 

Το πιθανότερο είναι οι διαπιστώσεις του να τον οδηγήσουν σε κάποιες αλλαγές, ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή του, η οποία παρουσιάζει προβληματική εικόνα. Είναι αλήθεια ότι η διαχείριση των υπόλοιπων σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο, θα παρουσιάσει κάποιες δυσκολίες εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Πάμπλο δεν βοηθήθηκε μεταγραφικά. Έτσι, θα υποχρεωθεί να ψάξει και να βρεί λύσεις εκ των ενόντων. Σίγουρα όμως θα νιώθει περισσότερο αισιόδοξος και δυνατός, βλέποντας τον Ιάπωνα υπεράσσο να είναι έτοιμος σχεδόν για να μπει στη μάχη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.