Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη και 3/3 η Αργεντινή, γκέλα η Βραζιλία

Στέφανος Αβραμίδης13 Οκτωβρίου 2023

Το απόλυτο συνεχίζει να διατηρεί η Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 αφού επικράτησε της Παραγουάης την ώρα που η Βραζιλία έκανε «γκέλα» εντός έδρας.

Στο κατάμεστο «Μονουμεντάλ», η Αργεντινή νίκησε με 1-0 την Παραγουάη και έκανε το 3/3 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας τους 9 βαθμούς και είναι μόνη πρώτη στον όμιλο.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε μόλις στο 3’ από τον Νικολάς Οταμέντι, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο αντί του αναπληρωματικού Λιονέλ Μέσι, και σε κόρνερ του Ντε Πολ έπιασε ένα φοβερό γυριστό στον αέρα και νίκησε τον Κορονέλ για το 1-0.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κράτησε για ακόμη μια φορά το μηδέν, και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έγραψε ιστορία, καθώς δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία 622 λεπτά, το οποίο αποτελεί εθνικό ρεκόρ για τερματοφύλακα.

Η Αργεντινή δεν απειλήθηκε σοβαρά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, είχε την κατοχή ολοκληρωτικά με το μέρος της καθ' όλη τη διάρκεια (75%-25%), με τον Λιονέλ Μέσι να μπαίνει στο 53ο λεπτό και να... ξεμουδιάζει.

«Γκέλα» για τη Βραζιλία

Στον αντίποδα, η Βραζιλία υπέπεσε σε «γκέλα», καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Βενεζουέλα εντός έδρας.

ένα γκολ της Βενεζουέλας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κράτησε τη «Σελεσάο» στο 1-1 και στο -2 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Παρότι η Σελεσάο είχε τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο σφύριγμα, δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Ο Μαγκαλιάες ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να «σπάσει» την άμυνα των φιλοξενουμένων στο 50', σκοράροντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ.

Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να πιέζουν, προσπαθώντας να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85’ ήρθε ο Έντουαρντ Μπέγιο να γράψει το 1-1 πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ με ανάποδο «ψαλίδι».

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Αργεντινή - Παραγουάη 1-0

Βραζιλία - Βενεζουέλα 1-1

Χιλή - Περού 2-0

Βολιβία - Εκουαδόρ 1-2

Κολομβία - Ουρουγουάη 2-2

Η βαθμολογία

Αργεντινή 9

Βραζιλία 7

Κολομβία 5

Ουρουγουάη 4

Χιλή 4

Βενεζουέλα 4

Εκουαδόρ 3

Παραγουάη 1

Περού 1

Βολιβία 0

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.