Προκλητικός Τούρκος υφυπουργός για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2022

Ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, έβαλε ξανά στο στόχαστρό του την Ελλάδα με αφορμή τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, αναδημοσιεύοντας tweet του Νότη Μηταράκη, κατηγορεί την Ελλάδα πως «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία».

«Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται, πως οι συνοριοφύλακες στον Έβρο το πρωί της Παρασκευής αντίκρισαν 92 γυμνούς μετανάστες στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών. Τους είχαν εγκαταλείψει εκεί εντελώς χωρίς κανέναν απολύτως εξοπλισμό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr μερικοί εξ αυτών έφεραν πάνω τους τραύματα.

Οι μετανάστες που προέρχονται από Συρία και Αφγανιστάν δήλωσαν στις ελληνικές Αρχές ότι μεταφέρθηκαν στις όχθες του Έβρου με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών και από εκεί τους ανέβασαν σε πλαστικές λέμβους, για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι συνοριοφύλακες σημειώνουν ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο αποτρόπαιο θέαμα. «Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό», δήλωσε στο ThessToday, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.