Προκλητικό και άγαρμπο «στήσιμο» του ΠΑΟΚ με τον αρχιδιαιτητή να «σπρώχνει» τον θρύλο

Δημήτρης Μπούζας30 Ιανουαρίου 2022

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του διαιτητή που επέλεξε ο Εγγλέζος για το ντέρμπι της Τούμπας, οι γνώστες του χώρου έμειναν εμβρόντητοι. Στην κυριολεξία άφωνοι και αδύναμοι να κατανοήσουν το σκεπτικό του Κλάτενμπεργκ. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν να θεωρηθεί ικανός ένας διαιτητής β΄ κλάσης για να διευθύνει ένα τόσο σοβαρό παιχνίδι και να αγνοούνται τοπ και ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διαιτητές, που έμειναν ελεύθεροι λόγω διακοπής πολλών πρωταθλημάτων. Βέβαια οι έχοντες γνώση του χώρου, προφανώς λησμόνησαν (γιατί ασφαλώς το γνώριζαν) πως ο συγκεκριμένος διαιτητής θεωρείται και είναι «έμπιστος» του Κλάτενμπεργκ. 

Δηλαδή «δικός του» άνθρωπος και ως εκ τούτου ικανός να του εμπιστευτεί και κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις και επιθυμίες του. Οπως επί παραδείγματι να βοηθήσει κάποιους καλούς του φίλους. Ο Εγγλέζος επέλεξε λοιπόν ένα «δικό του»...για τους «δικούς του». Απλά πράγματα και ευκόλως κατανοητά για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στον τόπο μας. Κι αυτό που συμβαίνει και το οποίο παρακολουθεί με ιδιαίτερη περιέργεια η ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα, είναι το απίστευτο γεγονός μιας σχέσης που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Εγγλέζο αρχιδιαιτητή και τους επιτελείς του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Σχέση ακατανόητη προφανώς και διαστροφική, από τη στιγμή που οι Πειραιώτες τον Εγγλέζο τον ξεφώνιζαν άγρια και σε «επίπεδο» Τρούμπας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του. 

Σήμερα όμως οι υβριστές και ο υβριζόμενος σφιχταγκαλιασμένοι ζουν την ακατανόμαστη σύζευξη (το «μεγάλο έρωτα» τους, όπως τον χαρακτηρίζει επαναληπτικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παντός είδους υποψίες, ακόμη και οι πιο ακραίες, να βρίσκουν ελεύθερο πεδίο επιβεβαίωσης. Για αυτούς που γνωρίζουν λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι εξηγήσεις υπάρχουν για αυτή την επιλογή. Για τους άλλους που ήξεραν και το λησμόνησαν και για εκείνους που ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι δεν είναι κακό να βοηθήσεις έναν πολύ καλό σου φίλο, θα λέγαμε πως ο Κλάτενμπεργκ στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιδίωξε. Κι επειδή ήθελε να μην διακινδυνεύσει την προσφορά του, επέλεξε έναν δικό του πολύ έμπιστο – γιατί οι άλλοι με τους οποίους σήμερα είναι αγκαλιά δεν έχουν μπέσα – για να διασφαλίσει την «καλή του πράξη». 

Ο ΠΑΟΚ βέβαια που πρόσφατα απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του, περνάει ώρες αγωνίας για το πως θα εξελιχθεί αυτή η περίεργη υπόθεση. Την ίδια αγωνία ασφαλώς και δεν έχει ο Κλάτενμπεργκ, γιατί έχει σίγουρη τη στήριξη από τον παντοδύναμο αντιπρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, γιο του συγχωρεμένου του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει η υπόθεση που λέγεται πρωτάθλημα. Πολλοί πιστεύουν, ανάμεσα τους κι εμείς, ότι ο Κλάτενμπεργκ έχει βάλει το χέρι του. Ωστόσο προσωπικά αν με ρωτήσετε την άποψη μου για όλα όσα συμβαίνουν, πέρα από την περίεργη και ακατανόητη επιλογή του Πορτογάλου διαιτητή, θα σας απαντούσα ότι όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει, από τη στιγμή που τον χώρο διαφεντεύουν διαστροφικοί χαρακτήρες και άτομα μειωμένης ηθικής αντίστασης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.