Προϊόν ομαδικότητας τα γκολ της άνετης νίκης του ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης22 Φεβρουαρίου 2021

Αν πρέπει να συγκρατήσουμε κάτι περισσότερο από την χθεσινή άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας και την αναρρίχηση της ομάδας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, είναι ο τρόπος με τον οποίον επιτεύχθησαν τα γκολ που πέτυχε ο Δικέφαλος.

Ηταν όλα, προϊόν ομαδικότητας με συνεργασία των παικτών, κάτι που δείχνει πως η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις σε αυτό τον τομέα, αποδίδουν τους ανάλογους καρπούς. Το πρώτο γκολ από τον Μπάμπα, ήρθε μετά από ασίστ του Τζόλη μέσα στην περιοχή. Το δεύτερο γκολ του Τζόλη, προήλθε μετά από εξαιρετική ασίστ (κάθετη μπαλιά) του Αντρίγια. Αμέσως μετά το 3-0 με εκτελεστή τον Ουάρντα που αξιοποίησε την συρτή παράλληλη σέντρα του Ροντρίγκο, ενώ το 4-0 από τον Αντρίγια με ευθύβολο σούτ, μετά από «στρώσιμο» της μπάλας που του έκανε ο Σφιντέρσκι που ήταν με πλάτη στην εστία.

Κανένα από αυτά τα γκολ που διαμόρφωσαν την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ δεν προήλθε από ατομική ενέργεια, ενός εκ των παικτών του. Και αυτό το στοιχείο, αν μη τι άλλο, δείχνει και την αποτελεσματική συνεργασία των παικτών του Δικεφάλου που πέτυχαν γκολ με συνδυαστικό τρόπο.

Από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της χθεσινής άνετης επικράτησης, ήταν και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό του, όμως αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αντικειμενικό, καθώς η Λαμίας αγωνίστηκε χθες (συνειδητά) με πολλές απουσίες βασικών παικτών της.

Ανησυχία προκάλεσε η αποχώρηση του Τζόλη που αισθάνθηκε ενόχληση στον πάνω κουτουπιέ του δεξιού του ποδιού και αποχώρησε. Οι εξετάσεις που θα υποβληθεί θα δείξουν αν έχει κάτι το ανησυχητικό εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα. Το χθεσινό παιχνίδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη και ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα άνετο απόγευμα.

Σημειώστε απλά για την στατιστική, το 16ο γκολ του Τζόλη (έκτο στο Πρωτάθλημα) με επτά ασίστ στο σύνολο. Και το τέταρτο γκολ του Αντρίγια στο Πρωτάθλημα που ήρθε από την τέταρτη ασίστ του Σφιντέρσκι (και τα δύο στοιχεία για το Πρωτάθλημα.

Ο Λάμπρου έχασε δύο σπάνιες ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ και να αυξήσει την ψυχολογική του διάθεση, είναι όμως φανερό ότι είναι επίμονος, πρέπει να συνεχίσει έτσι, για να έρθει και το γκολ που ψάχνει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.