Προφορική συμφωνία Άρη με Ένινγκ!

Μάνος Χατζάκης25 Ιανουαρίου 2020

Στον πάγκο του Άρη θα κάθεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός προπονητής θέλει να μείνει στην ομάδα, οι άνθρωποι της ΠΑΕ εκτιμούν το έργο του, γι’ αυτό και συμφώνησαν προφορικά να συνεχίσουν από κοινού.

Πριν από τρεις εβδομάδες είχαμε επισημάνει ότι ο Ένινγκ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Άρη, αν οι “κιτρινόμαυροι” κερδίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη παράμετρος δεν άλλαξε, όμως, η πιο σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών δεν είναι άλλη από την προφορική συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας. 

Ο 54χρονος προπονητής συναντήθηκε με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελο Χαριστέα, και επί της ουσίας παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων. Η λεπτομέρεια σε σχέση με τη δεδομένη και προϋπάρχουσα αμοιβαία διάθεση συνεργασίας ήταν η συμφωνία και στο οικονομικό σκέλος. Ο Χαριστέας έκανε την πρόταση στον Γερμανό, ο δεύτερος την αποδέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει το έργο του, και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή συμβολαίων.

Το πότε πραγματοποιηθεί, εξαρτάται από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού στόχου. Όταν, δηλαδή, οι Θεσσαλονικείς εξασφαλίσουν την έξοδο στο Europa League, μέσω της συμμετοχής στα play offs, τότε θα ολοκληρωθεί το τυπικό (και συνάμα ουσιαστικότερο) σκέλος της προφορικής συμφωνίας.

Καταλυτικός, πάντως, παράγοντας στο θέμα είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης των δύο ανδρών. Ο Χαριστέας τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του Γερμανού, ο τελευταίος την επιστρέφει με τα αποτελέσματα, άρα τα βασικά δεδομένα συνηγορούν στο αυτονόητο. Από την άλλη, ο Θόδωρος Καρυπίδης, αφήνει… γήπεδο στον Χαριστέα, τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, άρα ο “Χάρι” προχωρά με σιγουριά στον ευρύτερο σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.