Προφανώς και δεν είναι όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, προφανώς όμως και έχει δικαίωμα να το πιστεύει

Γιώργος Ζαΐρης17 Ιουλίου 2023

Ακόμη και αν κέρδιζε το φιλικό χθες ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Βέστερλο, το ίδιο ακριβώς είχα αποφασίσει να γράψω για την σημερινή στήλη με αφορμή την ολοκλήρωση της προετοιμασίας την οποία με τον Κώστα Πετρωτό έζησα από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Προφανώς και θα ήταν καλό για την ψυχολογία των παικτών ο ΠΑΟΚ να απέφευγε την ήττα αλλά το ζητούμενο είναι ένα: πώς θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στην Τούμπα απέναντι στην Μπεϊτάρ.

Είναι ξεκάθαρο πως αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι εκτός από την Μπεϊτάρ και ο χρόνος. Που κυλά αντίστροφα και δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως την Πέμπτη όταν ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στις προπονήσεις στην Νέα Μεσήμβρια θα έχει μόλις πέντε προπονήσεις και ένα χαλάρωμα στη διάθεση του μέχρι να μπει στο γήπεδο για το πρώτο επίσημο ματς.

Αλλά παρά τα προβλήματα τραυματισμών, τις καθυστερημένες αφίξεις των παικτών που αποκτήθηκαν δεν μπορεί κανείς να πει πως έστω και αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποκλείσει την Μπεϊτάρ. Πρώτον διότι είναι πλέον υποψιασμένος μετά το περσινό κάζο απέναντι από την Λέφκσι και δεύτερον διότι αυτός ο ΠΑΟΚ σε αυτό το χρονικό σημείο δεν έχει καμιά σχέση με τον αντίστοιχο πριν τα ματς με την ομάδα από την Βουλγαρία.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν κορμό, έχει μια συνέχεια της περσινής ομάδας, έχει παίκτες που έχουν παίξει μαζί έναν ολόκληρο χρόνο. Εχει όμως και «στοιχήματα» που πρέπει να κερδίσει με το «καλημέρα». Μπορεί ο Εκόνγκ να κάνει σε αυτό το ματς έστω τα στοιχειώδη πράγματα έχοντας δίπλα του τον πολύτιμο Κουλιεράκη; Μπορεί ο Τσιγγάρας με τον Σβαμπ να κάνουν ανάλογο ματς με αυτό απέναντι στην Γκενκ; Αλλά σε διάρκεια δυο ημιχρόνων αυτή τη φορά και σε επίσημο ματς. Μπορεί ο Κωνσταντέλιας να δείξει τα στοιχεία που έδειξε στο ματς με την Γκενκ; Δεν θέλω να το προχωρήσω και άλλο αν και θα μπορούσα να… γεμίσω σελίδες.

Ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία δούλεψε με ένα συγκεκριμένο ρόστερ που κάποια στιγμή προς το τέλος είχε προσθήκες. Με αυτούς που δούλεψε ο Λουτσέσκου στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας θα πάει απέναντι στην Μπεϊτάρ. Χθες στο γήπεδο στο τέλος οι οπαδοί φώναξαν «ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς». Οι ίδιοι που είναι σκασμένοι με την καθυστέρηση που υπάρχει στις μεταγραφές. Αλλά ξέρουν πόσο σημαντική είναι η στήριξη στην ομάδα. Δεν είναι… συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους. Είναι η ανάγκη να δουν τον ΠΑΟΚ να μην βγαίνει με το καλημέρα εκτός Ευρώπης όπως και πέρσι. Θα είναι βαρύ, ασήκωτο και καταστροφικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.