Έτοιμα για το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης και μαζικής ένοπλης σύγκρουσης στην Ευρώπη δηλώνουν τα γαλλικά νοσοκομεία, τα οποία αναφέρουν ότι μπορούν να δεχτούν χιλιάδες τραυματίες στρατιώτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Όπως αναφέρει η γαλλική «Le Canard» - επικαλούμενη εσωτερικά έγγραφα - τα νοσοκομειακά ιδρύματα ζητούν από τις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για μια πιθανή «μεγάλη εμπλοκή», σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος φοβάται μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ευρώπη. Έτσι, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει ιατρικά κέντρα για να φιλοξενήσουν ασθενείς που επιστρέφουν από τη ζώνη μάχης.
Μάλιστα, τα εν λόγω κέντρα θα πρέπει να βρίσκονται κοντά σε σταθμό λεωφορείων ή τρένων, σε λιμάνι ή σε αεροδρόμιο για να «επιτρέψουν την αναδρομολόγηση ξένων στρατιωτών στην πατρίδα τους». Σε κάθε περίπτωση, περίπου 100 στρατιώτες την ημέρα για δύο συνεχόμενους μήνες θα μπορούν να νοσηλεύονται εκεί ή ακόμη και 250 ασθενείς την ημέρα για τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των «αιχμών δραστηριότητας».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube