Προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια στον Άρη

Metrosport Team27 Απριλίου 2020

Εν μέσω της πανδημίας και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως σε όλα τα μέτωπα, στον Άρη, όπως και σε όλες τις ομάδες, συνεχίζουν να καταστρώνουν το πλάνο της επόμενης ημέρας.

Έχουμε καταγράψει εδώ και καιρό τις προτεραιότητες που έχουν θέσει οι κιτρινόμαυροι σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας και οι οποίες σε πρώτη φάση αφορούν το ανοιχτό μέτωπο με τις ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο της νέας σεζόν. Από τα 14 συμβόλαια, που ολοκληρώνονται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς, επιθυμία των ιθυνόντων και του προπονητή είναι η παραμονή τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστών οι οποίοι εκτιμάται πως με βάση την αγωνιστικότητά τους και την προσφορά τους όλη τη χρονιά, αποτελούν βασικούς πυλώνες στο χτίσιμο ενός αγωνιστικού κορμού και για την επόμενη. 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν σίγουρα ο Γκάμα, ο Ματίγια, ο Κόρχουτ και υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις ίσως γίνει κουβέντα με τους Λάρσον, Σόουζα, Κουέστα, Ιντέγε. Η σύναψη νέας συνεργασίας τουλάχιστον με την πρώτη τριάδα αθλητών αποτελεί το ιδεατό σενάριο για την ομάδα, καθώς επάνω τους θα “χτιστεί” ο υπόλοιπος κορμός. Επειδή όμως λόγω της κατάστασης με την πανδημία, το κλίμα αβεβαιότητας ως προς τις επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο και επειδή για τίποτα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, στον Άρη προετοιμάζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο να μην ανανεώσει κανένας ποδοσφαιριστής ή για παράδειγμα να συμφωνήσεις μόλις ένας. 

Σε αυτό το ενδεχόμενο το λίφτινγκ που θα γίνει θα είναι ολικό και στην ουσία θα δημιουργηθεί μία ομάδα… από το μηδέν. Πρόκειται για ένα plan B, το οποίο ήδη επεξεργάζονται για παν ενδεχόμενο και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ακόμη περισσότεροι – με διαφορετικά οικονομικά κριτήρια – ποδοσφαιριστές ενόψει της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου. Ούτως ή άλλως, βάσει του αρχικού πλάνου των κιτρινόμαυρων οι κινήσεις ενίσχυσης για τον βασικό κορμό της ομάδας, ήτοι ποδοσφαιριστές ενδεκάδας, περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μεταγραφές πρώτης γραμμής. Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση πχ με τον Γκάμα, τότε οι κιτρινόμαυροι θα ενεργοποιήσουν το plan b αναζητώντας έναν ισάξιό του. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγους για τον οποίο δίνεται προτεραιότητα στις ανανεώσεις, μετά στις μεταγραφής και τέλος στην προοπτική πώλησης ποδοσφαιριστή.

Το εμπόδιο του ban

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραματίσει το μεταγραφικό ban που έχει επιβληθεί από την FIFA στον Αρη για χρέη της παλαιάς ΠΑΕ σε πρώην ποδοσφαιριστές. Αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο τη δεδομένη χρονική περίοδο για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα αφορά την επόμενη σεζόν. Η άρση του απαγορευτικού είναι το “Νο1” ζήτημα αυτή τη στιγμή, καθώς άπαντες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την απόφαση της FIFA, χωρίς να γνωρίζει κανείς ακόμη πότε αυτή θα ανακοινωθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.