ΠΑΟΚ: Προετοιμασία υψηλού επιπέδου, με πλάνο αλλά και εμπόδια

Γιώργος Ζαΐρης27 Ιουλίου 2021

Μετά από 14 μέρες στην Ολλανδία, τέσσερα φιλικά και πολλές προπονήσεις ο Δικέφαλος επέστρεψε χθες στη βάση του και θα περιμένει μέχρι την Πέμπτη για να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference με την ομάδα από την Ιρλανδία να έχει το προβάδισμα. 

Μια προετοιμασία που είχε αρχή και τέλος, σχέδιο, πλάνο, αρκετή δουλειά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο αλλά και πολλά εμπόδια και αναφέρομαι κυρίως στους παίκτες που δεν μπόρεσαν να κάνουν προετοιμασία είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω καθυστερημένης άφιξης, απουσίας ή και επειδή (περίπτωση Ουάρντα) δεν θέλησαν να ιδρώσουν. Η ουσία είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το επιτελείο του (που γεμίζει λεωφορείο) έβαλαν τις βάσεις για έναν ΠΑΟΚ όχι πλέον ανταγωνιστικό αλλά κυρίαρχο και αυτό φάνηκε ειδικά στο ματς με την Φέγενορντ όπου ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε πως ήταν το πρώτο φιλικό στην καριέρα του που η ομάδα του ήθελε να το κερδίσει. Η «Μ» κάνει το ταμείο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας προετοιμασίας στο Απελντοορν.

Ελειψε ο Ινγκασον

Ο Ισλανδός κατέβηκε μόλις δυο φορές στο γήπεδο για χαλαρό τρέξιμο. Η παρουσία του θα ήταν χρήσιμη και για τον ίδιο και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και αριθμητικά σε ότι αφορά τους στόπερ αν το δει κανείς, γιατί είδαμε για παράδειγμα στο φιλικό με την Χέρακλες (για ένα διάστημα) και σε αρκετές προπονήσεις να παίζει το ρόλο του στόπερ ο φιλότιμος Λευτέρης Λύρατζης.

Ο… άτυχος Αουγκούστο

Αν δεν είχε υποστεί τη θλάση δεν θα βρισκόταν στο Απελντοορν αλλά στο Τόκιο με την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας. Όπως και να έχει ο Αουγκούστο ήταν κοντά στην ομάδα ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου που του είχε επιτρέψει να ενσωματωθεί στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας του. Πλέον περιμένουμε να επιστρέψει στο γήπεδο γιατί είναι ένας χρήσιμος παίκτης.

Αυτοκαταστροφικός Ουάρντα


Δεν θα το κουράσουμε πολύ. Σεβόμενοι τον λόγο που επικαλέστηκε για να φύγει από την Ολλανδία, ευχόμαστε όλα να είναι καλά με την μητέρα του. Αλλά μέχρι εκείνη τη μέρα ο Αμρ Ουάρντα απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αυτοκαταστροφικός είναι. Αχαρακτήριστη συμπεριφορά προς τον Λουτσέσκου που όμως του έδωσε μια νέα ευκαιρία, τον υποδέχθηκε ως… νέο μέλος της ομάδας αλλά δεν πρόλαβε να τον δει. «Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;» ήταν η απορία των συμπαικτών του. Δεν υπάρχει λογική απάντηση!

Η τσατίλα του Κρέσπο

Ο Ανχελ Κρέσπο στον αγώνα με την Χέρακλες αποχώρησε με θλάση και η έκφραση του προσώπου του όταν αντιλήφθηκε πως έχει μυϊκό τραυματισμό ήταν ενδεικτική της τσατίλας του αφού ο Ισπανός θέλει να βοηθήσει την ομάδα και να κατακτήσει και άλλους τίτλους μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα.

Το πρέσινγκ που «πνίγει» τον αντίπαλο

Στην Ολλανδία τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά παιχνίδια (με εξαίρεση αυτό απέναντι στην PSV αφού ο ΠΑΟΚ είχε μέχρι τότε μόλις δυο προπονήσεις στο Απελντοορν) είδαμε τον ΠΑΟΚ να έχει ένα πρέσινγκ πολύ ψηλά που του επέτρεπε αφενός να μην δέχεται γρήγορες και εύκολες επιθέσεις αλλά το κυριότερο να παίρνει τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ετσι δημιούργησε ευκαιρίες, έτσι πέτυχε κάποια γκολ και είναι ξεκάθαρο πως αυτό θα είναι ένα από τα φετινά του όπλα αρκεί να αποκτήσει διάρκεια και επιπλέον όπλα στο ρόστερ του.

Ο επαγγελματίας Εσίτι που επέστρεψε για να μείνει


Ενας από τους ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν τον Λουτσέσκου είναι ο Αντερσον Εσίτι. «Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει μάθει τι θέλω από αυτόν στο γήπεδο και είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να το υπηρετεί» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός. Από τη στιγμή που ο Κούρτιτς καλύψει το χαμένο έδαφος, ο Αουγκούστο ξεπεράσει τη θλάση δεν ξέρουμε πόσο συχνά θα παίρνει ευκαιρίες. Αλλά σίγουρα ήρθε για να μείνει. Και σε κάθε περίπτωση αυτός που πρέπει να ανεβάσει στροφές στα χαφ είναι ο Σβαμπ.

Το… πρότζεκτ Τζόλης και η εγγύηση Ολιβέιρα

Ο Λουτσέσκου δεν κρύφτηκε και είπε πως η πίεση που έχει ο Τζόλης του δημιουργεί πρόβλημα. Μίλησε πολλές φορές μαζί του, έκανε παρατηρήσεις και περιμένει ο Χρήστος να αφοσιωθεί στην ομάδα και όχι στο πότε και πού θα πάρει μεταγραφή. Ας ελπίσουμε ότι το γκολ του απέναντι στη Φέγενορντ θα τον ξεμπλοκάρει. Οσο για τον Ολιβέιρα; Δεν είναι μόνο τα γκολ στα φιλικά, το κερδισμένο πέναλτι ή οι ασίστ. Είναι η γενικότερη παρουσία του στην Ολλανδία που γεμίζει χαμόγελα. Είχε τις καλές αλλά και τις κακές του στιγμές ο Καγκάβα, καλά στοιχεία από τον Τέιλορ.

Ο… MVP Γιάννης

Δεν αναφερόμαστε στον Αντετονκούμπο αλλά στον Μιχαηλίδη. Ηταν ο MVP της προετοιμασίας και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη πρόοδο. Δικαίως τον αποθέωσε ο Λουτσέσκου. Καλή προετοιμασία επίσης και από τον Μουργκ. Αντίθετα ο Περέιρα δύσκολα να έχει θέσει στην 20άδα ακόμη και στα πρώτα ματς και αν δεν αποκτηθεί μπακ. Δεν ήταν καλός. Αρπαξε την ευκαιρία ο Κούτσιας, την σπατάλησε ο Βρακάς από τους νεαρούς που είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.