Πρόεδρος του ΠΑΟΚ: «Το πολυβολείο είναι στημένο εδώ και πέντε χρόνια»

Metrosport Team15 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο πόλεμος κατά του προέδρου του ΠΑΟΚ ως ιδιότητα και κατ’ επέκταση κατά του κ. Σαββίδη ως επιχειρηματία, έχει στηθεί εδώ τουλάχιστον πέντε χρόνια με τις συνέπειες να είναι σημαντικές και για τις δυο πλευρές.

 Και όταν αναφερόμαστε σε πλευρές, εννοούμε αυτές που ομονοούν δηλαδή του επιχειρηματία Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ή ευτυχώς Σαββίδης και ΠΑΟΚ είναι πλέον ένα. Η δύναμή τους είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά και ο πόλεμος που δέχονται δυσανάλογα τεράστιος. 

Έχει στηθεί ένα στρατηγείο στο λεκανοπέδιο όπου ως μέγιστο όπλο διαθέτει το πολυβολείο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όπου αδιάκριτα, ατιμώρητα και κυρίως ανέλεγκτα περνάν ψεύτικες δημιουργημένες «ειδήσεις» με σκοπό να κάνουν τη μέγιστη δυνατή ζημία στον ΠΑΟΚ και στον Σαββίδη. Πριν μια εβδομάδα ήταν η πώληση του Πόρτο Καρράς , πριν δύο ή πώληση του Λιμανιού, πριν τρεις ότι ο Σαββίδης θα υποστεί τις κυρώσεις των «φίλων» του Πούτιν, πριν τέσσερις ότι πουλάει το ΟΠΕΝ…. 

Και πάει λέγοντας. Αυτές οι «ειδήσεις» δημοσιεύονται σε εφημερίδες και σάιτ γνωστών επιχειρηματικών κύκλων φίλα προσκείμενων προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Αντιθέτως άλλες πραγματικές ειδήσεις, πολύ πιο ουσιώδης, με αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία αποκρύπτονται ή εσκεμμένα σμικρύνονται ώστε να περάσουν απαρατήρητες. 

Το περασμένο Σάββατο είχαμε ακόμη μια καταιγίδα σφαιρών από το πολυβολείο της «Αξίας» όπου έγραψε στην πρώτη σελίδα ακριβώς το εξής: «Ο Σαββίδης, η συστημική τράπεζα και η «παράνομη» μεταφορά κεφαλαίου που έλυσε το πρόβλημα ρευστότητας!». 

Διαβάζοντας το εν λόγω πρωτοσέλιδο για μια ακόμη φορά διερωτάσαι: «που την έχει κρυμμένη τόση δύναμη ο Σαββίδης ώστε να βάζει συστημική Τράπεζα, δηλαδή υπό τον κυβερνητικό έλεγχο, να παρανομεί λόγω Ουκρανίας για να του μεταφέρει χρήματα και να του λύσει το πρόβλημα ρευστότητας» . 

Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι ο κ. Σαββίδης δεν τα έχει καθόλου καλά με την κυβέρνηση. Το δεύτερο ερώτημα και συγχρόνως απαίτηση από τις αρμόδιες αρχές είναι να ελεγχθεί η αλήθεια του άρθρου και εν προκειμένω αν υπήρξε παρανομία. Φυσικά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Τυπώνουμε ένα πρωτοσέλιδο όπου φαίνεται στα περίπτερα και στα σάιτ. Το άρθρο το διαβάζουνε μόνο οι «κάποιοι» αναγνώστες της εφημερίδας. 

Το όλο ζήτημα είναι για να δημιουργηθούν νέες εντυπώσεις και να διατηρηθούν οι παλαιότερες διάτρητες ότι δηλαδή ο Σαββίδης είναι με τα δύο πόδια εκτός Ελλάδος. Αν όμως διαβάσεις το άρθρο τότε αντιλαμβάνεσαι το πόσο ανούσια και αστεία είναι η προσπάθεια αυτή. 

Το «παράνομη» αρχικά μετατρέπεται σε «μη σύννομη» και στη συνέχεια «στα όρια της νομιμότητας» και όλα αυτά σε δέκα γραμμές. Εμείς αν ήμασταν στην πλευρά Σαββίδη θα είχαμε προ πολλού ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην αναφέρεται το όνομά μας σε δημοσιεύματα ενώ θα προχωρούσαμε και στις προσήκουσες νομικές ενέργειες. 

Προφανώς επειδή και δεν υπάρχει ριζική και αποτελεσματική αντίδραση, τον Σαββίδη και όποτε χρειάζεται τον ΠΑΟΚ, θα τους περνούν πριονοκορδέλα προκειμένου να στήσουν το σκηνικό για να περνούν τα δικά τους ανομήματα. 

Ήδη ερευνώνται οι διάφορες επιτροπές της ΕΠΟ για το θάψιμο των στημένων και της ΕΕΑ για κατά παραγγελία διώξεις και εξαφάνιση άλλων καραμπινάτων αδικημάτων. Αν όμως ο κ. Σαββίδης επιμείνει σε αυτή την αντίδραση που δεν εξοβελίζει οριστικά και ουσιαστικά αυτόν τον συστημικό βόρβορο, τότε πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη είναι η αρχή του κακού των όσων θα επακολουθήσουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.