Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: «Πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορωνοϊός»

Metrosport Team10 Απριλίου 2020

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που έκαναν την εμφάνιση τους στην Λάρισα, έχει θορυβήσει πάρα πολύ τις αρμόδιες αρχές καθώς απειλείται η δημόσια υγεία, της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Η κατάσταση στον οικισμό χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη και για αυτόν τον λόγο στη Θεσσαλική  πόλη έφτασαν οι με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα των ανθρώπων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό που συνέβη εδώ θα γίνει και σε άλλους οικισμούς, από έναν θετικό πήγαμε σε είκοσι», τόνισε ο κ. Παϊτέρης. «Ζητάμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε κι εμείς και ο καθένας εδώ και να εξασφαλίσουμε και τους υπόλοιπους, ήδη γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δείγματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παϊτέρη, πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορωνοϊός, ειδικά οι νέοι, υπάρχει παραπληροφόρηση.

Οι Ρομά είναι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σημείωσε, τονίζοντας πως βρίσκονται σε επαφή και με τον δήμαρχο και με την περιφέρεια. Θέλουμε να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλόπουλος, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας επισήμανε πως ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό που βρέθηκε θετικό στην πρώτη δειγματοληψία, της τάξης του 60%. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στον συνολικό αριθμό των κατοίκων αυτό θα σημαίνει και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και συνεπώς μεγάλο αριθμό ασθενών, πρόσθεσε, φοβούμενος πως το νοσοκομείο δεν θα αντέξει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.