Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Πιθανός ο περιορισμός στην χρήση ενέργειας και οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος»

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2022

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με την κατανάλωση ρεύματος και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Πιθανότατα να υπάρχει περιορισμός, όπως παροχή ενέργειας με δελτίο και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος». Ο ίδιος στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι θα είναι αρκετά δύσκολα για την Ελλάδα, θέτοντας κιόλας θέμα επάρκειας ενέργειας για την χώρα μας αν υπάρξει για οποιονδήποτε λόγο μείωση της ενέργειας που λαμβάνει η Ελλάδα και ιδιαίτερα εάν κλείσει η στρόφιγγα του τουρκικού αγωγού που μας προμηθεύει φυσικό αέριο.
Στην ίδια εκπομπή καλεσμένος βρέθηκε και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του Νέου ΙΝΚΑ ο οποίος αναφέρθηκε στις αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην στέγαση, στην σίτιση, στην μετακίνηση και στην ενέργεια.
«Έχουμε ανατιμήσεις από 10% έως 15%. Με ένα πληθωρισμό 11,1% δημιουργείται μία θηλιά και στην παραγωγή και στους παραγωγούς λόγω της αυξημένης ενέργειας κόστους. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πίεση που δέχονται οι καταναλωτές από τις αυξημένες τιμές σε καύσιμα και ενέργεια να τους οδηγεί κατά 80% να αγοράσουν τρόφιμα με αποκλειστικό κριτήριο μόνο την τιμή» δήλωσε.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.