Πρόεδρος Φ.Σ.Θ. : «Από Δευτέρα υπάρχει παράκρουση στα φαρμακεία»

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2020

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με την 38χρονη επιχειρηματία να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΑΧΕΠΑ. Ο πρόεδρος της Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εξάντληση των μασκών στα φαρμακεία: «Από τη Δευτέρα υπάρχει αυτή η παράκρουση στα φαρμακεία. Τρομοκρατήθηκε ο κόσμος και εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα που είχαμε σε μάσκες. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τα αντισηπτικά. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση σε κάποιο φάρμακο. Οι τιμές των μασκών δεν άλλαξαν είναι οι ίδιες. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι το κόστος για τις μάσκες ξεκινά από τα 25 λεπτά και φτάνει στα 40 ευρώ».

Για το αν οι μάσκες προστατεύουν: «Αυτό που ισχύει για όλες τις ιώσεις είναι ότι η μάσκα προστατεύει αυτόν που νοσεί και δευτερευόντως τους υπόλοιπους που δεν νοσούν. Θα έχει νόημα να χρησιμοποιήσει μάσκα κάποιος εάν πρέπει να παραβρεθεί σε μέρος με πολύ κόσμο».

Για τις ομάδες που «χτυπά» ο κοροναϊό: «Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορεί να ξεπεραστεί πολύ εύκολα στον υγιή πληθυσμό. Και να νοσήσει κάποιος υγιής θα το ξεπεράσει σχετικά εύκολα αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή για τις ευπαθείς ομάδες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να είμαστε προσεκτικοί».

Ακούστε τι είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.