Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΘ: «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2022

Ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, μίλησε στο Metropolis 95.5.

«Κάνουμε υπομονή εδώ και καιρό. Σέβομαι και την υπομονή του κόσμου. Γι' αυτό και για τόσο χρονικό διάστημα δείξαμε τόσο υπομονή και κάναμε ολιγόωρες απεργίες για να μην δυσκολευτεί η ζωή της πόλης. Οι στάσεις που έχουν προγραμματιστεί για 10:00-16:00 για να μπορεί να μετακινείται ο κόσμος στη δουλειά του. Εχουμε και δύο 24ωρες. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά από την Πολιτεία χάσαμε νομοθετημένα επιδόματα και εδώ και 1,5 χρόνο είμαστε χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αλίμονο για να λύσουμε τα αυτονόητα να περιμένουμε πότε θα έρθουν εκλογές. Εγινε ένας έλεγχος για το 2015 όπου βρέθηκαν γύρω στους 30-40 εργαζομένους συνεχόμενες άδειες ασθενείας. Αν αυτό γινόταν εσκεμμένα φυσικά και είναι λάθος. 

Εχει τύχει και σε εμένα να ασθενήσω 15Αυγουστο και πήγα στη δουλειά με πόνο στη μέση. Εγώ όμως δεν είμαι γιατρός να πιστοποιήσω ποιος είναι άρρωστος και ποιος όχι. Και όχι μόνο αυτό. Σε τέτοιους καιρούς, με τον πληθωρισμό να τρέχει, μας στερούν με το έτσι θέλω και ένα 15% του μισθού. Για να φτάσουμε εδώ σημαίνει ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου. Εύχομαι να χτυπήσει το τηλέφωνο και να μας ενημερώσουν ότι τα θέματα έχουν διευθετηθεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.