«Προέχει η δημόσια υγεία, σημαντικός ο καρδιακός έλεγχος στους αθλητές»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2020

Σημαντικός ο έλεγχος της καρδιάς στους αθλητές σύμφωνα με όσα είπε ο καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Άγγελος Παπανικολάου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας παράλληλα ότι η επιστροφή των αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί εξαρτάται από την πορεία του ιού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα κρούσματα στον αθλητισμό: «Έχουμε μια γενικότερη έξαρση των κρουσμάτων γενικά στην κοινωνία. Υπάρχουν κρούσματα ακόμη και σε ομάδα κρίκετ στην Κέρκυρα. Είμαστε σε μια αθλητική διαδικασία που χρειάζεται προσοχή. Τήρηση των κανόνων και προσοχή».

Για την τακτική των ομάδων στα κρούσματα: «Υπάρχει ξεχωριστό πρωτόκολλο για τον αθλητισμό. Το κρούσμα απομονώνεται. Η ομάδα συνεχίζει με ελέγχους τις προπονήσεις και να υπάρξουν αρνητικά δείγματα εντός πέντε ημερών. Η ομάδα συνεχίζει με προστασία και μια σχετική απομόνωση. Καλό είναι να υπάρχει μια σχετική απομόνωση και αποφυγή των κοινωνικών επαφών. Ο αθλητής μπορεί να επανέλθει εφόσον είναι ασυμπτωματικός στις τρεις ημέρες και χρειάζεται και έλεγχος στην καρδιά. Μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές μην το ξεχνάμε».

Για την εθνική ομάδα πόλο: «Ακολουθούμε το πρωτόκολλο με έλεγχο».

Πρόσθεσε: «Είναι αντιληπτό ότι δεν μπορείς να απομονώσεις τον καθένα. Θα πρέπει να γίνεται καλή απολύμανση του χώρου, καλή υγιεινή χεριών, τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας».

Για τα άδεια γήπεδα: «Κανέναν δεν χαροποιεί το γεγονός ότι τα γήπεδα είναι άδεια. Είναι λυπηρό. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ο συγχρωτισμός. Το βασικό πρόβλημα είναι το πώς θα εισέρχονται χωρίς να υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι λίγο δύσκολο. Δημιουργεί πρόβλημα στις ομάδες το καταλαβαίνω αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία».

Για τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους: «Τα ανοιχτά είναι πιο ασφαλή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.