Προδόθηκε από τα λάθη, είναι μέσα στο «κόλπο»

Γιώργος Καστάνης28 Νοεμβρίου 2020

Οσο εκρηκτικά ξεκίνησε στο πρώτο 20 λεπτο της χθεσινής αναμέτρησης με αποτέλεσμα να προηγείται στο σκορ με 2-1, τόσο αναποτελεσματικός αποδείχθηκε στο δεύτερο 45λεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στην Αιντχόφεν να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

Ηταν διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι. Πολύ καλός στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και παρά το γεγονος ότι δέχθηκε γκολ, διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως από το 46ο έως το 60ο λεπτό, ο Δικέφαλος γνώρισε πολύ δύσκολες στιγμές, η Αιντχόφεν πέτυχε δύο γκολ, ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα, προηγήθηκε και στη συνέχεια δεν κινδύνεψε από τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι και η ουσία.

Στο πρώτο μέρος ο Δικέφαλος με τρείς ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ, ενώ στο δευτερο ημίχρονο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση, να δημιουργήσει μία φάση της προκοπής στην εστία του Εμβογκό.

Ουσιαστικά για να ανατραπεί το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου, έγιναν λάθη στο κέντρο της άμυνας, που ξεκίνησαν από επιπόλαια μαρκαρίσματα των παικτών. Και τα δύο γκολ, η Αιντχόφεν στο δεύτερο μέρος, τα πέτυχε από την «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ και αυτό το γεγονός πρέπει να προβληματίσει, υπό την έννοια πως χθες, αγωνίστηκαν στην άμυνα και οι τρείς πρωτοκλασάτοι κεντρικοί αμυντικοί (άσχετα εάν ο Κρέσπο έπαιζε στο αριστερό άκρο).

Παρά την ήττα και την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης, αρκεί να κερδίσει τόσο την Ομόνοια στην Κύπρο (την επόμενη Πέμπτη) όσο και την Γρανάδα την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα. Βασική προϋπόθεση είναι να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική η Γρανάδα στην Ισπανία την Αιντχόφεν, ή ακόμη να κερδίσουν οι Ολλανδοί και στη συνέχεια, να «τελειώσει» ο ΠΑΟΚ την Γρανάδα στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική. Όλα είναι ανοιχτά. Όμως είναι φανερό πως τα λάθη που έγιναν χθες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο πρέπει να διορθωθούν, για να έχει ο Δικέφαλος ελπίδες για την πρόκριση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.