Προ των πυλών μέτρα στα Γιαννιτσά μετά τα 46 κρούσματα κορωνοϊού

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2020

Στο πόδι βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 46 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε εγκαταστάσεις εργοστασίου στην περιοχή των Γιαννιτσών. Η διοίκηση της μονάδας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που δημιουργήθηκε.  

Από το πρωί της Τρίτης (8/9) βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των κρουσμάτων. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η αλυσίδα μετάδοσης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αναμένονται εξτρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς στην περιοχή, με έμφαση στη Γουμένισσα. 

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στο μεταξύ έχει προγραμματοστεί να γίνει εντατική απολύμανση σε όλους τους χώρους της μονάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.