Πριν τον Σβαμπ, άλλοι οκτώ παίκτες είχαν φορέσει εξ ανάγκης γάντια

Κώστας Πετρωτός14 Σεπτεμβρίου 2022

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η σελίδα «Η Ασπρόμαυρη Βίβλος» και φυσικά αξίζει να δημοσιευτούν. Πριν τον Στέφαν Σβαμπ άλλοι επτά παίκτες είχαν καθίσει αναγκαστικά κάτω από την εστία. 

Μέχρι το 1968 που δεν υπήρχε η δυνατότητα για αλλαγές, είχαν περάσει από αυτή την διαδικασία πέντε φορές ο Τάκης Ραπτόπουλος και από μία οι Γιώργος Τάτσης, Νούλης Χαραλαμπίδης και Γιώργος Κοντογιώργος. Από τότε, πάμε στο 1998, όταν, όπως σημειώνεται «ο ο Αχιλλέας Ζαφειρίου φόρεσε γάντια μετά την αποβολή του Νίκου Αργυρίου στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0.

 Το ίδιο συνέβη με τον Γιώργο Κούτση έξι χρόνια αργότερα, μετά την κόκκινη του Ηλία Ατματσίδη στην Καλλιθέα (0-1) και με τον Απόστολο Γιάννου το 2012 στο ΟΑΚΑ, όταν είχε αποβληθεί ο Jacobo (2-0). Κανείς τους δεν δέχτηκε γκολ.

Ο Σβαμπ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που ανέλαβε τη φύλαξη της εστίας μετά από τραυματισμό του τερματοφύλακα επειδή είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές. Είχε προηγηθεί ο Τάσος Κατσαμπής, το 2001, στη Λεωφόρο, όταν είχε αντικαταστήσει τον Κυριάκο Τοχούρογλου για λίγα δευτερόλεπτα, όπως και ο Αυστριακός στο ματς με τη Λαμία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.