ΠΑΟΚ: 37 χρόνια από το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Metrosport Team16 Ιουνίου 2022

Σαν σήμερα, πριν από 37 χρόνια, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μια ημέρα που έχει μείνει για πάντα χαραγμένη στου φίλους της ομάδας, σε μια κατάμεστη Τούμπα.

Στις 16 Ιουνίου 1985 το γήπεδο του Δικεφάλου είχε γεμίσει από φιλάθλους της ομάδας, με τον κόσμο να ξεπερνάει τις 45.000. Ο ΠΑΟΚ είχε σφραγίσει και μαθηματικά, από την προηγούμενη αγωνιστική (προτελευταία), την κατάκτηση του τροπαίου και ο τελευταίος αγώνας στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό ήταν μια γιορτή.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές εκείνης της ημέρα ήταν η έναρξη του αγώνα, με ένα ελικόπτερο, το οποίο ήταν στολισμένο με ασπρόμαυρες σημαίες, έριξε την μπάλα του παιχνιδιού, ενώ μετά το σφύριγμα της λήξης, αποβίβασε δύο κοπέλες που φορούσαν εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και μοίρασαν λουλούδια και στεφάνια νίκης στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Για την ιστορία - μικρή σημασία έχει - η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη, 1-1 με γκολ του Σκαρτάδου (81'), με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην 1η θέση, με 46 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό στην 2η θέση με 43.

«Σήμερα είναι η καλύτερη μου στιγμή στο ποδόσφαιρο. Πρωταθλήματα και κύπελλα σήκωσα σαν παίκτης και προπονητής της Ραπίντ Βιέννης, αλλά ποτέ δεν ένιωσα τη σημερινή χαρά. Τέτοια αποθέωση δεν φανταζόμουν ούτε στο καλύτερο όνειρο μου», είχε τονίσει ο Βάλτερ Σκότσικ

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-85 συνέθεταν οι: Γιώργος Σκαρτάδος, Χρήστος Δημόπουλος, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Ράντε Πάπριτσα, Θωμάς Σίγκας, Ιβάν Γιούρισιτς, Βασίλης Βασιλάκος, Χάρης Μπανιώτης, Κώστας Ιωσηφίδης, Νίκος Αλαβάντας, Απόστολος Τσουρέλας, Τάκης Παντέλης, Λάκης Στεργιούδας, Γιάννης Δαμανάκης, Γιώργος Κωστίκος, Άρης Καρασαββίδης, Μιχάλης Ιορδανίδης, Νίκςο Λιάκος, Σωτήρης Μαυρομάτης, Χάρης Σπανοσωτηρόπουλος, Κώστας Μαλιούφας, Γιάννης Ψαρράς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.