Πριμ και πειράματα δεν πάνε μαζί, πείτε στον κόσμο τι κάνετε!

Κώστας Πετρωτός08 Ιουνίου 2020

Από τη μία παίκτες και Σαββίδης συζητούσαν για οικονομική ανταμοιβή της κάλυψης της διαφοράς από τον Ολυμπιακό και από την άλλη ο Φερέιρα... θυμήθηκε το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει αυτά που δεν βγάζουν καθαρό νόημα στον Δικέφαλο.

Τελείωσε και το αφήγημα της καραντίνας που θα έβαζε τέλος στα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ. Που θα έδινε τον χρόνο στον Αμπέλ Φερέιρα να μάθει όσα δεν πρόλαβε το καλοκαίρι, να βελτιώσει την ποιότητα των προπονήσεων, να αλλάξει ρόλους στους παίκτες.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απέδειξε ότι για τον ΠΑΟΚ οι 2276 ώρες της διακοπής ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μία από τα ίδια, ένας προβληματικός ΠΑΟΚ που συν τοις άλλοις δεν είχε και την ισχύ που παραδοσιακά του δίνει ο κόσμος του στην Τούμπα.

Προφανέστατα, η ευθύνη βαραίνει πρώτα και κύρια τον προπονητή της ομάδας, αφού αυτός είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα των προπονήσεων, το τακτικό πλάνο, τις επιλογές σε ρόλους και πρόσωπα και μετά έρχεται η ατομική ευθύνη των ποδοσφαιριστών.

Μετά το χθεσινό ματς όμως γεννιέται και άλλο ερώτημα. Αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο; Δεν προκύπτει αυθαίρετα το ερώτημα. Το αντίθετο. Δεν γίνεται από τη μία να μαθαίνουμε για συζητήσεις μεταξύ παικτών και Ιβάν Σαββίδη για τον στόχο της κάλυψης του -7 που θα επιβραβευτεί και με πριμ τίτλου από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας και από την άλλη να βλέπουμε τον Φερέιρα να ρίχνει τον πιτσιρικά της Κ19, Χρήστο Τζόλη στο παιχνίδι και στο τέλος να δηλώνει ότι αυτός είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ και η ομάδα θα πορευτεί στην επόμενη μέρα της με μείγμα έμπειρων και νεαρών που κυρίως θα προωθούνται από την Ακαδημία.

Πριμ και τέτοιου είδους πειράματα (όταν γίνονται στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν) δεν κολλάνε. Και τα όσα γράφω δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την ποιότητα του 18χρονου φορ, για τον οποίο, όπως όλοι μας, πληροφορούμαι τα καλύτερα και για το ταλέντο του και για τον χαρακτήρα του.

Δεν γίνεται, όμως, να μιλάμε για το μέλλον ενώ διακυβεύεται το παρόν. Το να ρίξει ένας προπονητής έναν άβγαλτο πιτσιρικά όπως ο Τζόλης στο ντέρμπι που κρίνει τίτλο, δεν είναι κίνηση προώθησης ενός νεαρού αλλά μάλλον πέταγμα λευκής πετσέτας, παραίτηση από την διεκδίκηση κάθε πιθανότητας που έχει απομείνει για να κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο. Χώρια που έτσι κινδυνεύει να καεί και ο πιτσιρικάς και από αυτή την άποψη ίσως είναι καλό που δεν υπήρχε κόσμος στις κερκίδες.

Ο κόσμος περιμένει ξεκάθαρες κουβέντες

Υπάρχει όμως μία παράμετρος που μπερδεύει τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με την κριτική γύρω από το ποιος και τι φταίει στον ΠΑΟΚ. Αν ξέραμε ότι ο Φερέιρα είναι ένας προπονητής υπό κρίση, ότι υπήρχε προβληματισμός για την διαχείριση της ομάδας, θα ρίχναμε όλα τα βέλη πάνω του και θα καθαρίζαμε.

Όταν όμως πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι στις εισηγήσεις του Πορτογάλου θα στηθεί ο νέος ΠΑΟΚ, πώς ακριβώς πρέπει να εξηγήσουμε αυτό που έγινε χθες; Ήταν καθαρά πρωτοβουλία του Φερέιρα να κάνει διαχείριση για το μέλλον ή υπάρχει και συναίνεση της διοίκησης; Αν στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η φετινή σεζόν είναι χαμένη και δεν αντιστρέφεται η κατάσταση, τότε καλό είναι να βγούνε και να το πούνε στον κόσμο. Να αναλύσουν το σκεπτικό του γενικού restart για να πάρουν την ανάλογη πίστωση χρόνου. Δεν υπάρχει, όμως, καμία τέτοια ένδειξη, αντίθετα μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι παίκτες και Ιβάν συζητούσαν για… πριμ τίτλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, αν ο Φερέιρα αγνόησε τον στόχο και αρχίζει μόνος του να θέτει τον επόμενο, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί σε μία πολύ σοβαρή συζήτηση με την διοίκηση για να ξεκαθαριστεί πώς θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ και η δική του σχέση με τον σύλλογο από εδώ και στο εξής.

Μπορεί ορισμένοι να το λησμονούν, όμως υπάρχει και ένας ανοιχτός στόχος για συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, αλλά και δύο ακόμη ματς για το repeat στο Κύπελλο. Είναι μικρά πράγματα αυτά;

Προφανώς ενόψει καλοκαιριού πρέπει να ληφθούν σοβαρότατες αποφάσεις, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί ας μην αρκείται κανείς στο να… γυρίζει την κουβέντα στα ταλέντα που έρχονται από τις Ακαδημίες. Είναι κρίμα και για τα ίδια τα παιδιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.