Πρίγιοβιτς: Οι αντικειμενικές δυσκολίες, η ανάγκη επανεκκίνησης και η «ερυθρόλευκη» φημολογία

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2020

Με κάποιο τρόπο το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν έχει σβήσει με κανέναν τρόπο από τον ΠΑΟΚ παρότι πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη. Το όνομα του επανέρχεται σε μεταγραφικό σενάριο για τον Δικέφαλο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τώρα λοιπόν επανέρχεται καταρχήν μέσα από τη διάθεση που δείχνει η Αλ Ιτιχάντ να τον αποδεσμεύσει, έχοντας συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο του 2023 και του δίνει περίπου πέντε εκατομμύρια ετησίως.

Ο Πρίγιοβιτς μπορεί να ενίσχυσε σημαντικά τον τραπεζικό λογαριασμό του, όμως η καριέρα του δεν βρίσκεται πια στο ίδιο επίπεδο. Απόλυτα ενδεικτικό αυτού, είναι ότι η χρηματιστηριακή αξία του με βάση του transfermaket όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ, ήταν στα 4 εκατομμύρια και τώρα υπολογίζεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το ίδιο δείχνει και η αντιπαράθεση των αριθμών της διετίας του στην Αλ Ιτιχάντ με εκείνα της διετίας του στον ΠΑΟΚ. Με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ μετράει 36 όλα κι όλα παιχνίδια με την Αλ Ιτιχάντ έχοντας 15 γκολ και πέντε ασίστ. Στο αντίστοιχο διάστημα του στην Τούμπα, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 μέτρησε 86 παιχνίδια, είχε 55 γκολ και οχτώ ασίστ. Μέσα σε δύο χρόνια έφτασε μία ανάσα από τη 10άδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού ανέβηκε στην 11η θέση της σχετικής λίστας. Γι' αυτό και κανείς δεν τον ξεχνάει στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε ένα τέτοιο σενάριο. Είναι όμως ένα ρεαλιστικό σενάριο;

Ακόμη κι αν προχωρήσει γρήγορα μια διαδικασία λύσης του συμβολαίου του, το κασέ του Σέρβου είναι πλέον πολύ ψηλά για τα δεδομένα του φετινού ΠΑΟΚ, που δεν δίνει συμβόλαια μεγαλύτερα του εκατομμυρίου. Για να προχωρήσει ένα τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί μία υπέρβαση και αυτή είναι μία απόφαση που μπορεί να πάρει μόνο ο Ιβάν Σαββίδης.

Πάντως ο Σέρβος είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία αφού τον Απρίλιο θα μπει στα 31 του χρόνια, οπότε είναι λογικό να θέλει μια επανεκκίνηση της καριέρας του. Το όνομα του δεν περνάει απαρατήρητο, γι' αυτό και σήμερα το... «άγγιξε» ο φίλα προσκείμενος στον Ολυμπιακό Τύπος, ως μία πιθανή λύση για τη θέση του Χασάν.

Ως ένα στοιχείο της υπόθεσης, μπορεί να θεωρηθεί και η συνέντευξη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη Σερβία που μίλησε με ενθουσιασμό για την προοπτική της συγκρότησης μιας επιθετικές τριπλέτας με τον Πρίγιοβιτς και τον Τζόλη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.