Πρεστίζ, βαθμοί για το ranking αλλά και χιλιάδες ευρώ το κίνητρο του Δικεφάλου

Metrosport Team26 Μαΐου 2021

Στις 16 Ιουνίου ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στο Conference και στις 22 Ιουλίου θα δώσει τον πρώτο του αγώνα για το δεύτερο προκριματικό γύρο. Θα πρέπει να αποκλείσει τρεις αντιπάλους για να βρεθεί στους ομίλους και να... ξεχειμωνιάσει στην Ευρώπη προσβλέποντας φυσικά και πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Δικέφαλος θέλει μια πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όχι μόνο για λόγους πρεστίζ αλλά και για οικονομικούς πολύ περισσότερο από τη στιγμή που κάθε έσοδο είναι σημαντικό ώστε να μην χρειαστεί ξανά να ασχοληθεί με το financial fair play.

Χθες η UEFA έκανε γνωστά τα ποσά που θα κερδίσει κάθε ομάδα ανάλογα με την πορεία της. Ετσι ο ΠΑΟΚ εφόσον βρεθεί στους ομίλους θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 2.940.000 ευρώ. Δεν θα πάρει χρήματα για πρόκριση από τον δεύτερο, τρίτο ή πλέι οφ.

Στους ομίλους κάθε νίκη κοστίζει 500.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ. Αν καταφέρει να περάσει από τη φάση των ομίλων ως πρώτος θα πάρει έξτρα το ποσό των 650.000 ευρώ ενώ ως δεύτερος θα πάρει τις 325.000 ευρώ. Αν καταφέρει να περάσει από τη φάση των ομίλων θα εισπράξει άλλα 600.000 ευρώ.

Επομένως αναφερόμαστε σε σημαντικά ποσά που θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ κάποια χρόνια τα είχε στερηθεί με τους αποκλεισμούς του. Για την ιστορία να αναφέρουμε (το κακό σενάριο) πως όποια ομάδα αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα πάρει 350.000 ευρώ, ενώ ο αποκλεισμός στον 3ο προκριματικό είναι στα 550.000 ευρώ και αυτός στα playoffs η αποζημίωση είναι 750.000 ευρώ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.