«Πρέπει να υπάρχουν παντού απινιδωτές αλλά και άνθρωποι να ξέρουν πως να τον χρησιμοποιήσουν»

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο φαρμακοποιός από την Κατερίνη, Σπύρος Κουλκουδίνας, και μίλησε για τους απινιδωτές, τις δωρεές που κάνει στην περιοχή της Πιερίας αλλά και στο μάθημα που 20-30 λεπτών που μπορεί να σώσει.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Το θέμα απινιδωτή έρχεται στην επικαιρότητα μόνο όταν έχουμε κάποιο άσχημο περιστατικό. Είναι σημαντικό να υπάρχουν απινιδωτές σε αθλητικούς χώρους αλλά σε χώρους συνάθροισης, αν υπήρχε πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν. Δεν δωρίζω απλά τους απινιδωτές και τον εξοπλισμό, παραδίδουμε μαθήματα για να χρησιμοποιείς τον απινιδωτή, είναι 20-30 λεπτά και το κάνω μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό. 

Οποιος κάνει μάθημα είναι έτοιμος να σώσει έναν άνθρωπο αν ποτέ κάποιος πάθει μια καρδιακή ανακοπή. Στα κλειστά γυμναστήρια βάση νόμου πρέπει να υπάρχουν απινιδωτές. Σημαντικό δεν είναι μόνο να έχουμε τον εξοπλισμό αλλά να υπάρχει και το προσωπικό για να ξέρουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Το κόστος ξεκινάει από τα 900 ευρώ και φτάνει και μέχρι τα 1500 ευρώ.

Εγώ έκανα την κίνηση και καλύπτει τις ακαδημίες της Πιερίας. Τώρα πήρα το οκ από τον Δήμο για να κάνω την δωρεά στο στάδιο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.