«Πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για τη χρήση των μασκών»

Metrosport Team01 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη χρήση των μασκών στους κλειστούς χώρους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύουν για το τριήμερο πριν την άρση των μέτρων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο κόσμος για ακόμη μία φορά θα υπακούσει και δεν θα πάρει τα βουνά και τις παραλίες. Από σήμερα ήδη τα μέτρα είναι αυξημένα και για το τριήμερο θα ισχύουν όπως το Πάσχα. Περιμένουμε σήμερα από τον κ. Χαρδαλιά να μας πει αν θα ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων από τα ΙΧ. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση όμως είναι γιατί αύριο θα υπάρχουν συγκεντρώσεις από συνδικάτα και πώς θα τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τώρα ξέρετε τι θα επικρατήσει με τις μάσκες; Σκεφτείτε κάποιος διπλανός μας να μην φοράει μάσκα και ένας πολίτης να καλεί την αστυνομία και να έρχεται στους κλειστούς χώρους για να επιβάλλει το πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Πρέπει η ίδια επιχείρηση να δίνει μάσκα στον κάθε πελάτη της. Θα χρειάζονται αρκετά χρήματα για τη χρήση των μασκών από τις οικογένειες. Μια πρόχειρη έρευνα που έβλεπα το πρωί είναι ότι για μια οικογένεια αποτελούμενη από τέσσερα μέλη θα χρειάζεται το μήνα να ξοδεύει 300 ευρώ μόνο για τις μάσκες. 

Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για τη χρήση των μασκών στους κλειστούς χώρους. Θα μας λέει κόσμος δικαιολογημένα ότι δεν θα έχει λεφτά για να ξοδεύει χρήματα για τις μάσκες γι΄ αυτό επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει τα μαγαζιά να δίνουν μάσκες στους πελάτες. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Είμαστε υπηρέτες του πολίτη και θέλουμε να τους προστατεύσουμε. Τέλος, ο προβληματισμός μας για αύριο είναι να μην ξεκινήσει κανείς να πάει στο εξοχικό του, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.