«Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2020

Στα δέκα επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν στο Πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ο απολογισμός αν μη τι άλλο, δεν είναι θετικός. Τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες (από την Κράσνονταρ) δεν συνιστούν μία θετική πορεία. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα, με τις εμφατικές νίκες επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει προβλέψιμος, ειδικά όταν παίζει με θεωρητικά υποδυέστερους αντιπάλους, δεν μπορεί να διασπάσει εύκολα τις αντίπαλες άμυνες, δέχεται εύκολα γκολ και προβληματίζει έντονα. Ο Αμπέλ Φερέιρα επιμένει στα δικά του «θέλω», παρότι πρόσφατα δήλωσε πως μπορεί να ελιχθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγώνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε εναντίον της Ομόνοιας.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα, είναι πως θα μπορέσει να αντιδράσει ο Δικέφαλος. Μετά τις δηλώσεις του Φερέιρα για τους παίκτες του, πως ήταν «κοιμισμένοι στο πρώτο ημίχρονο» (αν και ο χρόνος που τοποθετήθηκε ήταν στον πληθυντικό εννοώντας προφανώς και τον ίδιο) δεν υπήρξαν αντιδράσεις μέσα στα αποδυτήρια. Τόσο μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια, όσο και χθες το πρωί, δεν ειπώθηκε κάτι περισσότερο από τον προπονητή, προς τους παίκτες.

Ηταν όμως συνεχόμενα τα τετ α τετ που είχαν οι στενοί συνεργάτες του Πορτογάλου τεχνικού με τους παίκτες. Και σε αυτά, τονίστηκε πως είναι απαραίτητο να βγάλει η ομάδα αντίδραση. Να πεισμώσουν όλοι από τα αρνητικά αποτελέσματα με αντιπάλους την ΑΕΚ και την Ομόνοια. Και να επιστρέψουν στις επιτυχίες, από το επόμενο, δύσκολο, εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Γρανάδα: «Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση μετά την ΑΕΚ και την Ομόνοια. Και να δείξουμε τις δυνατότητες της ομάδας», έλεγαν μεταξύ των άλλων, στις συζητήσεις τους, οι συνεργάτες του Πορτογάλου τεχνικού, με τους παίκτες.

Ένα ακόμη στοιχείο που συζητήθηκε, ήταν πως οι παίκτες που απαρτίζουν την ενδεκάδα, πρέπει να μπαίνουν «φουριόζοι» με στόχο να πετυχαίνουν γκολ στα πρώτα λεπτά, το οποίο θα διευκολύνει την προσπάθεια της ομάδας στην εξέλιξη του αγώνα. Δεν συζητήθηκαν επί μέρους θέματα, όπως η τακτική προσέγγιση του κάθε αγώνα, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Αυτό το θέμα, η τακτική προσέγγιση δηλαδή, αφορά κυρίως τον προπονητή. Ο οποίος καλείται να βάλει «νερό στο κρασί του», να δοκιμάσει όταν αρχίζει ένα παιχνίδι, μία διαφορετική προσέγγιση, ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αντιπάλους, που αμύνονται μαζικά. Τι έχει να χάσει σε τελική ανάλυση; Το κέρδος που μπορεί να προκύψει, θα είναι προς όφελος του ΠΑΟΚ, των παικτών και του ιδίου, που καθοδηγεί την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.