Πρέπει να το πάρει αλλιώς ο Άρης αν θέλει να είναι πρωταγωνιστής

Βασίλης Μάστορας31 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρης μετέτρεψε τον «γάμο» σε «κηδεία» χθες στην Τρίπολη. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο δεν απέχουν πολύ τα συναισθήματα αυτών των δύο γεγονότων. Λίγο να φύγει το μυαλό από τον στόχο έγινε το κακό. Κι αν σ’ αυτό προσθέσει κάποιος κι την κακή διαχείριση από τον πάγκο τότε δεν γυρίζει το αποτέλεσμα. 

Αυτά τα δύο πλήρωσε χθες η ομάδα του Ακη Μάντζιου η οποία στα πρώτα 45 λεπτά έστειλε πολλά μηνύματα με την απόδοση της, ότι θα φύγει με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο, αλλά τελικώς έγινε το αντίθετο. Εφυγε ηττημένη γιατί «κοιμήθηκε» για πέντε λεπτά η άμυνα της, ο Μάντζιος άργησε να αντιδράσει και ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός. Πέτυχε δύο γκολ και έγινε η πρώτη ομάδα από την οποία χάνει ο Αρης ενώ έχει προηγηθεί στο σκορ.

Για όλα πάντα υπάρχει μία πρώτη φορά, αλλά αυτό το κρύο ζεστό των συναισθημάτων δεν αρμόζει σε μία ομάδα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα. Ο ρόλος αυτός επιβάλει όταν παίζεις κατακτητικό ποδόσφαιρο για 45 λεπτά, δημιουργείς επτά τελικές από τις οποίες οι έξι πάνε στην εστία, να «σκοτώνεις» τον αντίπαλο σου. Αυτός είναι κανόνας για τις ομάδες που θέλουν να βρίσκονται μονίμως ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Αρης στο α’ ημίχρονο έβγαλε μέσα στο γήπεδο όλο το πλούσιο ταλέντο του. Κυκλοφόρησε χαμηλά την μπάλα χωρίς πολλά λάθη, είχε πλάτος στις επιθέσεις κυρίως λόγω της προώθησης του Σάκιτς στην πλευρά και έδειξε αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του. Κέρδισε πέντε κόρνερ στα πρώτα 17 λεπτά και με την εξαιρετική μεσοαμυντική απόδοση των Μπερτόγλιο, Γκάμα και Ματέο Γκαρσία έκανε τη ζωή του Αστέρα δύσκολη. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτε να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, καθώς η οποία προσπάθεια τους έσβηνε κάπου στον χώρο του κέντρου, όπου Τζέγκο και Σάσα ήταν απροσπέλαστοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική ευκαιρία του Αστέρα στο α’ ημίχρονο έγινε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Σίτο.

Περίπου η ίδια εικόνα και μέχρι το 60’, χρονικό σημείο που ο Ράσταβατς έβαλε στον αγώνα τους Ιγκλέσιας, Ριέρα και Αλι Μπαμπά οι οποίοι άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα. Αποτέλεσμα; Ο Αστέρας να πετύχει δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά τα οποία χρεώνονται οι αμυντικοί του Αρη που δεν είχαν την απαιτούμενη συμπεριφορά. Αυτό ήταν. Οι καθυστερημένες αλλαγές του Μάντζιου, που ενείχαν και το στοιχείο του λάθους, όπως για παράδειγμα στην αντικατάσταση του Μπερτόγλιου, δεν κατάφεραν να αλλάξουν θεαματικά την εικόνα του αγώνα. Ο Αστέρας προσπάθησε και τα κατάφερε, να κρατήσει τη νίκη παίζοντας αμυντικά. Ο Αρης με Σούντγκρεν αντί Ιωάννου στο 73’ τον Σίλβα αντί Σάσα στο ίδιο λεπτό, τον Ματίγια στο 64’ αντί Μπερτόγλιο και τον Μήτρογλου στο 82’ αντί Μάνου, πήρε μέτρα και κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησε μόνο μία τελική με τον Σίλβα στις καθυστερήσεις.

Η απουσία του τραυματία Ντάνιελ Μαντσίνι είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Μάνος ο οποίος σκόραρε μετά από σχεδόν δύο μήνες! Το γκολ ήταν προϊόν εξαιρετικής προσπάθειας του Σάσα που ολοκληρώθηκε με πάσα στον Μπερτόγλιο και γύρισμα του τελευταίου μέσα στην περιοχή που αξιοποίησε ο Μάνος.

Ο Αρης δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί πολύ με την ήττα καθώς τον περιμένει την Πέμπτη ο αγώνας Κυπέλλου πάλι στην ίδια έδρα και στη συνέχεια το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ποιο έχει μεγαλύτερη αξία; Σαφώς η πρόκριση στο Κύπελλο, η κατάκτηση του οποίου είναι ο βασικός και περισσότερο προσβάσιμος τίτλος για τον Αρη.

Ο Μάντζιος όμως θα πρέπει να ασχοληθεί με το ποιος κίπερ δικαιούται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, γιατί ο Σιαμπάνης δεν πείθει ότι είναι καλύτερος από Μπουσέ και τον ξεχασμένο, έμπειρο, Κουέστα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.