Πρέπει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ, όπως παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ, είναι μία γρήγορη και ελκυστική ομάδα που, όμως, πρέπει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό της. Δεν είναι δυνατόν να κυριαρχεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε ένα ντέρμπι και να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο μόνο με ένα βαθμό. Σε αυτό παίζει ρόλο ότι υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως και ο Αμπέλ Φερέιρα περιμένει απ' αυτούς να δώσουν λύσεις για να παίρνει ο Δικέφαλος από τα ματς που είναι πολύ καλύτερος αυτό που αξίζει. 

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τσόλακ. Οι ικανότητες του Κροάτη είναι γνωστές, δεν μπορεί ξαφνικά να ξέχασε την τέχνη του γκολ. Και αναφερόμαστε, συγκεκριμένα, στον φορ γιατί ο ΠΑΟΚ πληρώνει σε ματς που «πνίγει» τον αντίπαλο ακριβώς αυτό. Οπότε, πιστεύουμε, ότι άμεσα ο Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει να αναθεωρήσει την επιλογή του για την κορυφή της γραμμής κρούσης με έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι αποδεδειγμένα «killer». 

Το όνομά του είναι Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πορτογάλος κόουτς, ίσως, πρέπει να δώσει λίγο χρόνο στον Κροάτη για να μάθει καλύτερα το περιβάλλον της ομάδας και μετά να τον τοποθετήσει, αν κρίνει έτσι, και πάλι ως βασικό. Μέχρι τότε έχει στα χέρια του μία έτοιμη λύση, που σκοράρει με πολύ μεγάλη συχνότητα (ένα γκολ ανά τρία ματς). Ο Σφιντέρσκι μπορεί να χαρίσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ με τα τέρματά του και να βγάζει την ομάδα από την δύσκολη θέση, σε ματς που δημιουργεί, όπως κόντρα στην ΑΕΚ, και στο τέλος ο ΠΑΟΚ να παίρνει τρεις και όχι έναν βαθμό.

Όχι ότι οι ασπρόμαυροι δεν σκοράρουν, αλλά υπάρχουν παιχνίδια, όπως το εκτός με την Κράσνονταρ και αυτό με την Ένωση, που δεν πέτυχαν τα γκολ που θα έπρεπε βάσει των ευκαιριών που έκαναν. Όσον αφορά τους δύο επιθετικούς (Τσόλακ και Σφιντέρσκι), από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ βγήκε και ένα συμπέρασμα. Ότι μπορούν να συνυπάρξουν μαζί στην γραμμή κρούσης, αναλόγως, φυσικά, με τις απαιτήσεις του κάθε ματς. Ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ πιο επικίνδυνος όταν ο Σφιντέρσκι πλαισίωσε τον Τσόλακ και ακόμη περισσότερο όταν μπήκαν στο γήπεδο ο Μπίσεσβαρ με τον Μουργκ. 

Αν ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός προσθέσει, εκτός από ασίστ, και γκολ, στον... λογαριασμό, τότε αυτό θα είναι πολύ σημαντικό σε αγώνες που οι κεντρικοί επιθετικοί δεν είναι στην καλή τους μέρα. Και, επίσης, μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μπαίνει σε ματς που ο ΠΑΟΚ είναι πίσω στο σκορ, σε ένα χρονικό σημείο που η μπάλα «καίει» και στο ντεμπούτο του δημιουργεί άμεσα μία φάση, με σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Μπίσεσβαρ και σκοράρει ένα τέρμα. Δείχνει ότι διαθέτει, αν μη τι άλλο, προσωπικότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.