Πρέπει να επιστρέψουν, μπορούν να βοηθήσουν

Δημήτρης Μπούζας12 Μαΐου 2020

Ουάρντα και Κάτσε «χωράνε» στο ρόστερ του ΠΑΟΚ όπως αυτό τείνει να διαμορφωθεί από τις συγκυρίες αλλά και από τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις για την ικανότητα των δυο παικτών.

Ο γενναιόδωρος πρόεδρος του ΠΑΟΚ παρασυρθής προφανώς από κάποια λανθασμένη ενημέρωση παραχώρησε δυο ετοιμοπόλεμους παίκτες του ρόστερ της ομάδας του σε μια αντίστοιχη, ιδιοκτησίας ενός παράγοντα του οποίου η έξωθεν καλή μαρτυρία για τη συμπεριφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν ήταν και από τις καλύτερες. Θα έλεγε κανείς ότι η χειρονομία του Ιβάν Σαββίδη αποτελούσε αφενός μια απόδειξη του παρορμητικού του χαρακτήρα και του συναισθηματικού του και αφετέρου μια ένδειξη ότι ήταν έτοιμος για μια ανυστερόβουλη φιλική σχέση στα πλαίσια μιας νέας γνωριμίας κάποιου επιπέδου στον χώρο. 

Οι αποτολμήσαντες το συνοικέσιο προφανώς δεν υπολόγισαν καλά τα πράγματα και αγνοώντας το «βιογραφικό» σε ότι έχει αποκλειστική σχέση με την δραστηριότητα του εν λόγω «πρωταθλητή» κυβιστήσεων στο χώρο του άνοιξαν την πόρτα του Σαββίδη συγχρόνως και του ΠΑΟΚ θεωρώντας αφελώς ότι συμβάλλουν σε μια καλή και χρήσιμη γνωριμία. 

Η λαθεμένη ενημέρωση είχε ως αποτέλεσμα να συμβεί το ακριβώς αντίθετο, από αυτό που υπολογίστηκε. Και το οποίο αποδείχθηκε τραγικό κα αυτοκαταστροφικό στην κυριολεξία. Είναι άγνωστο αν και κατά πόσο εμπιστεύτηκαν στα πλαίσια αυτής της απερίσκεπτης κίνησης και κάποια προβλήματα και κάποιες μελλοντικές σκέψεις στρατηγικής του ΠΑΟΚ. 

Δυστυχώς όμως σήμερα, κάποιοι μπορούν να υποστηρίζουν και να έχουν δίκιο πως αυτή η περίπτωση μοιάζει με εκείνη του λύκου που του εμπιστεύτηκαν να φυλάει τα πρόβατα. 

Ο πολύτιμος νέος φίλος αποδείχθηκε ο φανατικότερος πολέμιος! Διώκτης και σφοδρός κατήγορος! Πάντοτε στην πρώτη γραμμή ένας ορκισμένος εχθρός του ΠΑΟΚ. Πρωτοστάτησε σε μια επικοινωνιακή επιχείρηση διαρκείας αβαντάροντας το σχέδιο εξόντωσης της ομάδας του Ιβάν. 

Η όλη συμπεριφορά του οδηγούσε στην επιβεβαίωση του θυμοσοφικού «... ουδείς αχαριστότερος του ευεργεντηθέντος». Ναι, κάτι τέτοιο συνέβη. Από τη στιγμή που ο Ιβάν με μια πέρα ως πέρα ανυστερόβουλη διάθεση του έδωσε τους δυο καλύτερους παίκτες από εκείνους που ήταν για να δοθούν με δανεισμό δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση για το ποια είναι η συμπεριφορά του περίεργου αυτού τύπου. Πήρε δυο παίκτες που άλλαξαν την μοίρα της ομάδας του και η οποία από εκεί που ήταν με μαθηματική ακρίβεια η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό την κράτησαν όρθια και ανταγωνιστική. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως ο Ουάρντα και ο Κάτσε ήταν το δίδυμο που πέτυχε μαζί με τον Μόρα αυτό τον άθλο! Δεν χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο σε αυτή την πονεμένη ιστορία. 

Σε αυτήν την ακατανόητη συμπεριφορά και στην απερισκεψία εκείνων που πιστεύουμε καλόπιστα άνοιξαν τις πόρτες του Ιβάν και του ΠΑΟΚ σε ένα παράγοντα που σήμερα χωρίς αιδώ υμνεί και υπηρετεί εκείνον που κάποτε τον χαρακτήριζε σκουπίδι και ο ίδιος τον αποκαλούσε τη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ας προχωρήσουμε όμως παρακάτω. Οι δυο παίκτες αυτή τη στιγμή ίσως να μην έχουν επανεκτιμηθεί μετά και τη φετινή γεμάτη αγωνιστική χρονιά τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πέρασε από το μυαλό του Φερέιρα και των υπευθύνων ότι τόσο ο Ουάρντα όσο και ο Κάτσε αποδεδειγμένα είναι ικανοί και χωράνε στο ρόστερ. 

Ο Αιγύπτιος παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, ούτε στον Παναιτωλικό αλλά ούτε και στη Λάρισα δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Ενώ ο Κάτσε και στους δυο δανεισμούς του αποδείχθηκε πολυεργαλείο για τους προπονητές του. Σε ιδανική ηλικία οι δυο ποδοσφαιριστές με συμμετοχές και στα εθνικά τους συγκροτήματα ασφαλώς μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο χρήσιμοι από κάποιους που δείχνουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν αυτό το οποίο περιμένει ο Φερέιρα. Ο τελευταίος ας το σκεφτεί.

Υ.Γ.: Ραδιοφωνική ιλαροτραγωδία χες. Κάποιοι επιχειρώντας να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως έδωσαν σκληρή μάχη για να αποδείξουν πως αυτοί είναι οι ιδανικότεροι υπεραπιστές των... αδικημένων! Ετσι, οδηγήθηκαν σε γελοίες υπερθεματίσεις στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν τους εμφανώς παρανομούντες ως αδικημένους και τους παρανομήσαντες ως μόνους υπεύθυνους για το κρυφό αλισβερίσι. 

Δυστυχώς όμως για αυτούς το άσπρο, μαύρο δύσκολα γίνεται παρά τη φιλότιμη προσπάθεια τους να αθωώσουν τους πραγματικούς ένοχους από τα τεράστια λάθη που έκαναν και οδήγησαν μια ομάδα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.