Πρέπει και μπορεί να αλλάξει η «εικόνα», οι στόχοι παραμένουν προσβάσιμοι

Δημήτρης Μπούζας25 Δεκεμβρίου 2021

Βλέποντας αποκλειστικά και μόνο τους στόχους τους, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του σίγουρα θα αναρωτιούνται αλλά και θα υπολογίζουν με ποιον τρόπο θα μπορούν να τους προσεγγίσουν και το ουσιαστικότερο να τους κατακτήσουν. Αναντίρρητα η κατάκτηση του κυπέλλου και μια πετυχημένη διαδρομή στην Ευρώπη, αποτελούν δύο ισχυρά κίνητρα για αυτούς, συγχρόνως όμως και μία ευκαιρία αποκατάστασης τους, από τη στιγμή που έχουν στο παθητικό τους τον επώδυνο αποκλεισμό από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. 

Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η ιδανική περίπτωση της διπλής επιτυχίας (εγχώριας και ευρωπαϊκής), με τις δυνατότητες που έχουν και την συμπεριφορά τους. Όπως αυτές αποτυπώνονται στα περισσότερα μέχρι σήμερα παιχνίδια. Είναι αλήθεια πως ο σημερινός ΠΑΟΚ παρουσιάζει την εικόνα μιας ομάδας που δυσκολεύεται πολύ να βρει έναν σταθερό αγωνιστικό βηματισμό. Είναι ευάλωτη και παθογεννής, με λίγες εξάρσεις προς το καλύτερο και αυτές τις τελευταίες μόνον όταν βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις. 

Φανερό επίσης είναι ότι αδυνατεί να ανασυγκροτηθεί εύκολα και να βρει μια σοβαρότητα αγωνιστική και μια σταθερότητα, στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για να ανταποκριθεί στις διπλές υποχρεώσεις της. Ο κόουτς μετά το τελευταίο παιχνίδι που εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, μίλησε έστω και καθυστερημένα για ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ που «σβήνει τα φώτα» και ρίχνει το σκοτάδι σε καίρια σημεία του 90λεπτου, με συνέπεια να έρχονται αυτοκτονικά αποτελέσματα. 

Πιστεύουμε πως είπε κάτι που δεν το διαπίστωσε μόλις χθες, αλλά το έχει δει από καιρό, όπως το ίδιο και ένας απλός φίλαθλος. Αυτό όμως το περίεργο και ανεξήγητο μπλακ άουτ, σίγουρα έχει κάποιες ρίζες και κάποιες αιτίες, τις οποίες ο πολύπειρος Ρουμάνος τις έχει τσεκάρει αλλά δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και με επιτυχία. Η πηγή τους δεν είναι άλλη από το φτωχό και ανεπαρκές ρόστερ, με το οποίο είναι αναγκασμένος να πορευτεί. Επομένως και με την πρόθεση μας να αναφερθούμε συγκεκριμένα στο πως θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά, επιβάλλεται να σταθούμε στο απλό και αυτονόητο. 

Αν δηλαδή θα έχουμε μια αλλαγή τόσο στην εικόνα του ρόστερ, όσο και στην αντίστοιχη της ομάδας. Με δυο λόγια, αν θα ενισχυθεί το ρόστερ και αν βελτιωθεί και ανεβάσει επίπεδο αντίστοιχα η ομάδα. Γιατί είναι τα συγκοινωνούντα δοχεία στα οποία επιβάλλεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι καθ ύλην αρμόδιοι. Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι έχουν τον λόγο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα αυξήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης των στόχων που απέμειναν. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του επιβάλλεται να κάνουν μια γενναία «ενδοσκόπηση» και να πάρουν την απόφαση να εντείνουν την προσπάθεια τους για να βελτιώσουν την εικόνα τους, αλλάζοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές. 

Και κάτι ακόμη: Η μεταγραφική, σοβαρή και ποιοτική ενίσχυση που έχει εξαγγελθεί και κριθεί αναγκαία και έχει σχέση με τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης και του στησίματος μιας νέας ομάδας, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα, με την προοπτική να βοηθηθεί ο κόουτς και η ομάδα για να μην χάθουν οι στόχοι της χρονιάς. Δεν θα ήταν υπερβολή ή κάτι εκτός πραγματικότητας, αν αναλάμβανε άμεσα δράση ο Ζοσέ Μπότο, με ότι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.