Πρέπει άμεσα να αλλάξουν πολλά γιατί οι στόχοι παραμένουν προσιτοί

Δημήτρης Μπούζας10 Απριλίου 2021

Το γεγονός ότι η κριτική για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και για τη νίκη του στον πρώτο ημιτελικό κινήθηκε μονόδρομα τόσο από τον κόσμο όσο και από τα ΜΜΕ προς την ίδια κατεύθυνση, σημαίνει από μόνο του ότι ήταν τόσο ξεκάθαρη η εικόνα, που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Η συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν είναι άλλη από την διατύπωση μιας άποψης που χαρακτήριζε «καλό το αποτέλεσμα, αλλά απαράδεκτη (για μια ακόμη φορά) την εμφάνιση των νικητών». Επί του προκειμένου το ζητούμενο και προς συζήτηση θέμα και πρόβλημα που προκύπτει δεν είναι η απαράδεκτη εμφάνιση αλλά η επισήμανση της επανάληψης του φαινομένου. Αυτό το «για μια ακόμη φορά» είναι το άκρως ανησυχητικό που πάνω του θα πρέπει να σκύψουν (αν γίνεται να πέσουν και με τα μούτρα) οι υπεύθυνοι. 

Οι τελευταίοι όπως τουλάχιστον αποδείχθηκε μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τις αιτίες των αλλεπάλληλων πισωγυρισμάτων στη δίνη των οποίων περιστρέφεται η ομάδα, διακινδυνεύοντας στόχους και απογοητεύοντας τον κόσμο της. Σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να διευκρινίσουμε για να μην παρεξηγηθούμε πως η αναφορά μας έχει σχέση με τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην ομάδα και όχι όσα συνέβησαν και την οδήγησαν σε αυτήν την αγωνιστική αστάθεια και σύγχυση. Αυτό το τελευταίο το έχουμε επισημάνει και καταγγείλει χίλιες φορές. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει πλέον ποιοι συνεργάστηκαν στην εκποίηση των χρυσαφικών και στην αντικατάσταση τους από μπακίρι. Επαναλαμβάνουμε πως αυτό που ενδιαφέρει σήμερα και στο οποίο πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους όλοι όσοι έχουν θέση, ευθύνη και λόγο για την πορεία της ομάδας, είναι το αν και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει «κάτι», ώστε να βρεθούν οι ισορροπίες – αγωνιστικές και ψυχολογικές – που λείπουν ολοφάνερα. Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτή την ανερμάτιστη συμπεριφορά που και που βλέπεις κάποια ημίχρονα ή κι έναν ολόκληρο αγώνα (όπως το 3-1 επί της ΑΕΚ) να δίνουν άλλες εντυπώσεις και άλλες ελπίδες. Σε αυτές τις εξαιρέσεις δεν έβλεπες παίκτες κουρασμένους, χωρίς δυνάμεις, πραγματικούς περιπατητές και αποδεδειγμένα ανεπαρκείς σε εμπνεύσεις και σε δημιουργία. 

Οι εκλάμψεις αυτές επιβεβαίωναν ότι υπάρχει έμψυχο υλικό – σαφέστατα όχι του επιπέδου των νταμπλούχων – ικανό να ανταπεξέλθει με πιθανότητες επιτυχίας στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Δυστυχώς όμως αυτό το υλικό δείχνει πως το ίδιο δεν νιώθει ότι έχει αυτές τις ικανότητες. Εδώ λοιπόν υπάρχει και το πρόβλημα κι εδώ επίσης πλέον μπαίνει και το στοίχημα για τον κόουτς. Ο τελευταίος είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο μπορούν να στηριχθούν προσπάθειες κι ελπίδες για σοβαρές διορθωτικές κινήσεις. Οι οποίες κατά κύριο λόγο επιβάλλεται να επικεντρωθούν στην αναθέρμανση των κινήτρων, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παικτών και στο σωστό και έξυπνο κοουτσάρισμα. 

Οι δύσκολοι αγώνες που ακολουθούν θα δείξουν αν και κατά πόσο υπήρξαν και αποδείχθηκαν ικανές να αλλάξουν την κατάσταση οι όποιες προσπάθειες έγιναν. Οι στόχοι παραμένουν εφικτοί και προσβάσιμοι. Εκείνο που πρέπει όμως να αλλάξει είναι ο ΠΑΟΚ των τελευταίων απαράδεκτων εμφανίσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.