Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στα playoff κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Metrosport Team24 Απριλίου 2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (24/04) στο Palau Blaugrana στο Game 1 των playoff της Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο πρωτάθλημα τον Προμηθέα με 80-69 και σήμερα φιλοδοξούν απέναντι στην ισχυρή στην έδρα της Μπαρτσελόνα να είναι ανταγωνιστικοί. Τερμάτισαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 22-12 πίσω από την σημερινή αντίπαλο τους. 

Οι Πειραιώτες που είναι για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στα playoff, φιλοδοξούν να πάνε σε ακόμη ένα Final Four για τρίτη σερί σεζόν, βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο καιρό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεση του τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ταξίδεψε με την αποστολή στην Βαρκελώνη σε αντίθεση με τον Τόμας Γουόκαπ που θα αγωνιστεί κανονικά. Οι Μπλαουγκράνα από την άλλη θα παραταχθούν πλήρεις.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες δεν είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν στα playoffs, αφού συναντήθηκαν στην ίδια φάση το 2015 σε μία σειρά που ανήκε στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο «Πρι» είχε 22 στο δεύτερο όπου τότε ο Ολυμπιακός έκανε το break που ευελπιστεί να το κάνει απόψε 24 Απριλίου ή την Παρασκευή στις 26 του μηνός. Στο επόμενο πέτυχε 19 πόντους και στο τέταρτο σημείωσε το τρίποντο buzzer beater μετά από ασίστ του Σλούκα και έστειλε την ομάδα στο Final Four της Μαδρίτης.

Στην κανονική διάρκεια η Μπαρτσελόνα επικράτησε δύο φορές των ερυθρόλευων πρώτα στο ΣΕΦ 68-77 και στο Βαρκελώνη με 86-78 αν και το πάλεψε αλλά ηττήθηκε. Το πρώτο παιχνίδι θα αρχίσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί από το Novasports 4.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Μονακό που βρίσκεται για άλλη μία φορά στα playoff θα φιλοξενήσει την Φενερμπαχτσέ στο Πριγκιπάτο στις 20:00.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.