Premier League: Πιο «πυκνές» γραμμές στο VAR

Metrosport Team04 Αυγούστου 2021

Την περσινή σεζόν το VAR βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπήρξαν και στιγμές που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών και των οπαδών. Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων όμως, Premier League και  Professional Game Match Officials Limited ( PGMOL ) συμφώνησαν, ώστε οι γραμμές του οφσάιντ να είναι παχύτερες.

Σύμφωνα με το SkySports, περιπτώσεις όπου η μύτη του ποδιού ενός παίκτη οδήγησε στην ακύρωση ενός γκολ, θα αποτελέσουν παρελθόν, εξασφαλίζοντας περισσότερα γκολ για τις ομάδες και πανηγυρισμούς για τους οπαδούς.

Ο επικεφαλής των διαιτητών του PGMOL, Μάικ Ράιλι, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε η προσέγγιση να είναι αυτή που επιτρέπει στους παίκτες να βγουν έξω και να εκφραστούν. Αυτό σημαίνει ότι το VAR δεν θα παρεμβαίνει για ασήμαντα αδικήματα.»

Επίσης, ο έμπειρος διαιτητής πρόσθεσε: «Εισαγάγαμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τον επιθετικό, θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με πέρυσι, αλλά τώρα θα εφαρμόσουμε παχύτερες γραμμές.»

O Μάικ Ράιλι τόνισε: «Τα νύχια των ποδιών ή οι μύτες των παικτών που ήταν οφσάιντ - δεν θα είναι οφσάιντ τώρα.»

Τέλος, οι θεατές που δεν είναι γήπεδο, δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν στις οθόνες τις φάσεις που ελέγχει το VAR, καθώς πέρυσι δημιουργήθηκε αρκετή γκρίνια και αμφισβήτηση για το σύστημα διαιτητικών αποφάσεων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.