Premier League: Πάρτι με εξάρα για την Τσέλσι, ήττα σοκ για την Άρσεναλ

Κωστής Παναγιώτου09 Απριλίου 2022

Η Τσέλσι μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαρδίτης στο Champions League ξέσπασε και ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον με Βέρνερ και Μάουντ να είναι οι πρωταγωνιστές για τους «μπλε». Η Άρσεναλ από πλευράς της δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τον αγώνα με τη Μπράιτον και έχασε την ευκαιρία να μπει στην πρώτη τετράδα της Premier League, ενώ η Λιντς επικρατώντας της Γουότφορντ πήρε βαθμολογική ανάσα για την παραμονή της, ενώ η αντίπαλό της έγινε αυτόματα η δεύτερη υποψήφια ομάδα για υποβιβασμό με τη Νόριτς.

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-6

Η ομάδα από το πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις για το θρίαμβο απέναντι στους «άγιους», πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα σε 31 λεπτά αγώνα, ενώ ταυτόχρονα ο Βέρνερ είχε και τρία δοκάρια. 

Το χορό των γκολ τον άνοιξε ο Αλόνσο με διαγώνιο σουτ, μόλις, στο 8ο λεπτό.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν Μάουντ (16΄) και Βένρερ (22΄).

Το σκορ του πρώτου μέρους διαμόρφωσε ο Χάβερτς (31΄), έπειτα από το τρίτο δοκάρι του Βέρνερ σε διάστημα ούτε μισής ώρας αγώνα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν ο Βέρνερ (49΄) και ο Μάουντ (54΄), διαμορφώνοντας και τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να πατάει ακόμα πιο γερά στην 3η θέση, με 62 βαθμούς.

Άρσεναλ - Μπράιτον 1-2

Στο 28ο λεπτό ο Τροσάρ άνοιξε το σκορ για τους «γλάρους», με όμορφο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 66΄οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα της Άρσεναλ, με τον Καϊσέδο να γυρίζει τη μπάλα στο όριο της μεγάλης περιοχής και τον Μουεπού με ένα μονοκόμματο σουτ να γράφει το 2-0.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών ο Έντεγαρντ μείωσε 1-2 για τους γηπεδούχους, αλλά το γκολ του Νορβηγού δεν έφτανε και η ομάδα του Αρτέτα γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, μετά την βαριά ήττα στην έδρας της Κρίσταλ Πάλας (3-0). 

Η Άρσεναλ παραμένει στην 5η θέση, με 54 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη συμπολίτισσα Τότεναμ, η οποία στις 19:30 αγωνίζεται εκτός έδρας με την Άστον Βίλα.

Γουότφορντ - Λιντς 0-3

Τα «παγώνια» με τρία γκολ των Ραφίνια (21΄) Ροντρίγκο (73΄) και Χάρισον (85΄) πήραν μια σημαντική νίκη για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ με αυτή την ήττα η Γούτφορντ έγινε η δεύτερη υποψήφια για υποβιβασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.