Daily mail: Η Premier League των 113 χωρών και η αναφορά στον Καμαρά

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2021

Αναμφισβήτητα, η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης τόσο από θέμα ανταγωνιστικότητας όσο και οικονομικών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail, η αγγλική λίγκα είχε ανέκαθεν μια κοσμοπολίτικη αίσθηση, κάτι που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 καθώς ο ανταγωνισμός κέρδισε σε δύναμη και δημοτικότητα πριν φτάσει στην ταχύτητα στον 21ο αιώνα.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι 113 από τις 207 ξένες χώρες που είναι συνδεδεμένες με τη FIFA έχουν δει τουλάχιστον έναν παίκτη τους να κοσμεί τη διοργάνωση στα 30 χρόνια ύπαρξη της. 

Η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν δει τους περισσότερους καθώς μετρούν 225,192 και 157 παίκτες αντίστοιχα. Υπάρχουν, ωστόσο, και 17 χώρες, όπως η Μάλτα, η Γουινέα-Μπισάου, οι Φιλιππίνες και το Σουρινάμ, που έχουν δει μόνο έναν παίκτη να συμμετέχει.

Ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα των Άγγλων έχει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη: «Η χώρα Νο 113 καταγράφηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν ο πρώην παίκτης της Φούλαμ, Αμπουμπακάρ Καμαρά – ο οποίος έκανε εμφανίσεις στην Premier League τη σεζόν 2018-19 – κλήθηκε από τη Μαυριτανία. Αν και δεν θα εκπλήξει κανέναν το γεγονός ότι η Γαλλία (225), η Δημοκρατία της Ιρλανδίας (192) και η Ισπανία (157) έχουν δει τους περισσότερους παίκτες να παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ, η πραγματική γοητεία βρίσκεται σε αυτές που έχουν μόλις έναν εκπρόσωπο”!

Για τον Καμαρά και την Μαυριτανία αναφέρει: “Άλλη μια αφρικανική χώρα με έναν μόνο… απόφοιτο της Premier League. Ο επιθετικός Καμαρά σκόραρε τρεις φορές σε 13 αγώνες κατά τη διάρκεια της περιόδου 2018-19 πριν έλθει μια ρήξη με τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς κατά τη διάρκεια μιας… συνεδρίας γιόγκα, η οποία τον οδήγησε να αποσταλεί στην Τουρκία ως δανεικό. Επέστρεψε στο Craven Cottage, ωστόσο και έπαιξε 11 φορές χωρίς να σκοράρει όταν ήταν στην κορυφαία κατηγορία την περασμένη σεζόν. Έφυγε από τον σύλλογο για τον Άρη Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα το καλοκαίρι”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.