Premier League : Καταγγελία εναντίον συλλόγου - Αρνείται να «αποκαλύψει» παίκτη που κατηγορείται για βιασμό

Metrosport Team15 Ιουλίου 2022

Στις αρχές Ιουλίου (4/7), η βρετανική αστυνομία επικύρωσε τις κατηγορίες βιασμού εναντίον ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή της Premier League, που συνελήφθη στο Βόρειο Λονδίνο. Η ταυτότητα του παίκτη δεν βρήκε ποτέ το φως της δημοσιότητας , με τον σύλλογό του 29χρονου διεθνούς να αρνείται να τον τιμωρήσει ως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Φρικτή» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη απόφαση η Τζες Φίλιπς, υπουργός του «Σκιώδους» Υπουργικού Συμβουλίου της Αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Η βουλευτής κατηγορεί τον σύλλογο ότι καταφεύγει πίσω από ένα «επικίνδυνο δεδικασμένο». Μάλιστα, ζήτησε πριν από την εκλογή νέου πρωθυπουργού, να τροποποιηθεί ο νόμος για να καλυφθεί το «παραθυράκι», που εμποδίζει να δοθεί το όνομα του παίκτη στη δημοσιότητα.


Ο κατηγορούμενος -που σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες είναι 29 ετών, διεθνής σε εθνική ομάδα που έχει προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ- αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Παράλληλα, έλαβε και άδεια να ξαναρχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε το κλαμπ για να τον αποβάλει από κάθε δραστηριότητα, ο σύλλογος δήλωσε πως δεν πρόκειται να το κάνει, κι έτσι ο ποδοσφαιριστής έχει ενσωματωθεί κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας ,ενόψει της νέας σεζόν.

Η βουλευτής, επίσης,  καταγγέλλει το «αποκρουστικό μήνυμα» που διαιωνίζει αυτή η κατάσταση: «Για τον αξιωματούχο, το γεγονός της ανωνυμίας του ονόματος του κατηγορουμένου δεν ενθαρρύνει άλλα πιθανά θύματα να εμφανιστούν.»

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως νωρίτερα στην ίδια σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει την απόφαση να μην χρησιμοποιήσει «μέχρι νεωτέρας» τον Μέισον Γκρίνγουντ, που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία και βιασμό, ενώ ο Μπέντζαμιν Μέντι αποβλήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά τις εννέα κατηγορίες για βιασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.