Premier League: Ενα Πρωτάθλημα που πιο συναρπαστικό δε γίνεται

Βασίλης Μάστορας24 Μαΐου 2022

Τελικά δεν υπάρχει ταβάνι στο ενδιαφέρον που προσφέρει η Premier League. Ενα Πρωτάθλημα τεράστιων συναισθημάτων και ενδιαφέροντος. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δύσκολα ο καλύτερος σκηνοθέτης ταινιών θρίλερ θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μία τέτοια εξέλιξη. 

Δύο ομάδες να διεκδικούν το Πρωτάθλημα στα τελευταία 90 λεπτά, μετά από μία διαδρομή 37 αγώνων. Αυτό το φινάλε της Premier League ήταν ωδή για το ποδόσφαιρο. Δύο τεράστιες ομάδες, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, με τον ανταγωνισμό τους απογειώνουν την αδρεναλίνη του κόσμου και «σκηνοθετούν» ένα εξαιρετικό έργο που δύσκολα το εγκαταλείπει κάποιος πριν από τους τίτλους του τέλους.

Από την κόλαση του 0-2 η Μάντσεστερ πέρασε στον παράδεισο του 3-2, μέσα σε λίγα λεπτά. Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων σε «Ετιχαντ» και «Ανφιλντ» και ένα Πρωτάθλημα που για δεύτερη φορά μετά το 2019 που κρίθηκε με διαφορά ενός πόντου.

Κι όλα αυτά όχι με αντίπαλο της Μάντσεστερ Σίτι κάποια ομάδα που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Αστον Βίλα, η οποία βρισκόταν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα (14η στην τελική κατάταξη), ήταν η ομάδα η οποία είχε το θράσος να επιχειρήσει να «χαλάσει» το πάρτι στο «Ετιχαντ». Και λίγο έλλειψε να το πετύχει απέναντι στη Σίτι, που είχε κάνει μόνο τρεις ήττες!

Και για όσους μπουν στο τρυπάκι της εγχώριας συνωμοσιολογίας «ο Τζέραρντ, προπονητής της Αστον Βίλα και εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ τα έκανε όλα», ας μη βιαστούν. Την ίδια ώρα το «Ανφιλντ», η Λίβερπουλ, που είχε μόλις δυο ήττες στη σεζόν, απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Γουλβς (10η στην τελική κατάταξη), ήταν ισόπαλη μέχρι το 83ο.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την κουλτούρα των εγχώριων παραγόντων και φιλάθλων που ακόμη και σε μία τέτοια εξέλιξη στη Super League, δεν θα απολάμβαναν την γοητεία των συναισθημάτων, αλλά θα αναζητούσαν το κάθε τι που θα μπορούσε να μειώσει την επιτυχία του αντιπάλου.

Ετσι είναι όταν η ποδοσφαιρική κουλτούρα σου απέχει από αυτή των Αγγλων και σε έχουν εκπαιδεύσει να βλέπεις παντού «εχθρούς» και στημένα παιχνίδια. Χάνεις όλη τη γοητεία του απρόοπτου και βυθισμένος στη δηλητηριασμένη σκέψη σου, δεν απολαμβάνεις το μεγαλείο του ποδοσφαίρου.

Η επιλογή όμως είναι απλή. Οι φίλαθλοι-πελάτες έχουν τον τρόπο να απαιτήσουν έναν διαφορετικό ελληνικό Πρωτάθλημα. Ισως ήρθε η ώρα να το κάνουν. Διαφορετικά έχουν μερίδιο συνενοχής.

FOCUS

H παρουσία δύο ισχυρών ονομάτων βετεράνων του Ηρακλή, στο αποχαιρετιστήριο γεύμα της ποδοσφαιρικής ομάδας, μόνο τυχαία δεν ήταν. Εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για ενεργή συμμετοχή στα κοινά της ομάδας και η επιθυμία τους μάλλον θα γίνει πράξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.