Premier League: Χρυσό συμβόλαιο 2 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά στις ΗΠΑ

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2021

Είναι γνωστό πως το πιο πλούσιο πρωτάθλημα του κόσμου είναι η Premier League, όπως και ότι ξέρει να διαφημίζει το προϊόν της καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Μία ακόμη επιβεβαίωση, πιο εμφατική, ίσως, από ποτέ, είναι η νέα συμφωνία της με το NBC για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης 6ετίας, αφού το αμερικανικό δίκτυο θα καταβάλει το ποσό των 2 δισ. ευρώ στην αγγλική Λίγκα.

Το προηγούμενο deal με το NBC, πριν πέντε χρόνια, είχε κλείσει στο ένα δισ. ευρώ. Κι όμως, μέσα σε μια πενταετία το ποσό διπλασιάστηκε, γεγονός που επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της Premier League.

Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών αφορά στο διάστημα 2022-28 και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίες έχουν μείνει πίσω οικονομικά.

Σύμφωνα με τον Χαβιέρ Τέμπας, τον πρόεδρο της ισπανικής La Liga, το μοναδικό πρωτάθλημα που μπορεί να κοντράρει τα επόμενα χρόνια, στον οικονομικό τομέα, το αγγλικό είναι η ιταλική Serie A.

Θα πρέπει όμως, όπως είπε, να αλλάξουν κάποιοι νόμοι στην Ιταλία ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν όσοι ενδιαφέρονται. Και σύμφωνα με όσα λέει ο Τέμπας, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να ρίξουν τρελά λεφτά στην Ιταλία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.