Πράσινο το ντέρμπι του ΝΒΑ, τιτανομαχία 58 λεπτών Λεμπρόν-Ντόνσιτς

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2023

Το ντέρμπι της ημέρας στο ΝΒΑ βάφτηκε πράσινο αφού οι Σέλτικς πέρασαν από το Μπρούκλιν και συνέχισαν την πορεία τους, όχι απλά προς την πρωτιά της Ανατολής αλλά συνολικά προς το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των πλέι οφ.

Οι «Κέλτες» ανέβηκαν στο 31-12 ρίχνοντας παράλληλα τους Νετς στο 27-14, χάρη στο επιμέρους 25-16 της τέταρτης περιόδου όταν και κρίθηκε το ντέρμπι. Πρωταγωνιστής τους ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του Μάρκους Σμαρτ με 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και 10 ασίστ. Για τους Νετς που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Ντουράντ, ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε 24 πόντους και έξι ασίστ.

Ακόμη σήμερα (13/1) τα ξημερώματα, ματσάρα 58 λεπτών έγινε στο Λος Άντζελες όπου οι Μάβερικς λύγισαν τους Λέικερς στη δεύτερη παράταση με 119-115 σε μία τιτανομαχία Ντόνσιτς-Λεμπρόν. Ο Σλοβένος είχε 35 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ για τους Μαβς ενώ ο «Βασιλιάς» είχε 24 πόντους, 16 ριμπάουντ και εννιά ασίστ για τους Λέικερς.

Ο Ντόνσιτς έστειλε το ματς τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη παράταση με... copy paste κινηση, με step back τρίποντο...

Οι Μπακς απόντων του Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποφασίστηκε να ξεκουραστεί αλλά και των Μίντλετον, Ίνγκλς, Άλεν και Ιμπάκα, ήταν ανταγωνιστικοί αλλά δεν απέφυγαν την ήττα στο Μαϊάμι με 108-102. Ο Γκέιμπ Βίνσεντ ήταν ο κορυφαίος των Χιτ με 28 πόντους και έξι ασίστ ενώ για τα «ελάφια» ο Τζρου Χόλιντεϊ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του με 24 πόντους, έξι ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Οι Καβαλίερς επιβεβαίωσαν τη φετινή δυναμική τους φεύγοντας με τη νίκη από το Πόρτλαντ με το 119-113 επί των Καβαλίερς παρά την 50άρα του Λίλαρντ. Κορυφαίοι τους ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 26 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ και ο Τζάρετ Άλεν με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τους Μπλέιζερς ο Ντέμιαν Λίλαρντ ήταν ασταμάτητος με 50 πόντους και 16/28 σουτ εντός πεδιάς!

Σπουδαίος ήταν ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ στη νίκη των Θάντερ μέσα στη Φιλαδέλφεια με 133-114 αφού «έγραψε» 37 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τους Σίξερς ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 24 πόντους, 15 ασίστ και έξι ριμπάουντ.

Την «υπογραφή» του Πασκάλ Σιακάμ που είχε 35 πόντους και επτά ριμπάουντ έφερε η νίκη των Ράπτορς επί των Χόρνετς με 124-114 που ήταν η τρίτη συνεχόμενη τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη σεζόν. Ο Λαμέλο Μπολ από την άλλη πλευρά είχε 32 πόντους και επτά ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.