Ποζρικίδης: «Θα έχει κόσμο η ΔΕΘ, έχει προσκληθεί η Μέρκελ»

Metrosport Team28 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας της Έκθεσης τον προσεχή Σεπτέμβριο, λέγοντας πως θα υπάρχει παρουσία κόσμου.

Επίσης τόνισε ότι έχει προσκληθεί και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καθώς η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Ποζρικίδης:

Για το αν λειτουργήσει η ΔΕΘ: «Φυσικά. Θα έχουμε πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό αλλά θα έχει κόσμο, θα είναι λαμπερή, καινοτόμα, οι Γερμανοί θα είναι εδώ αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη νέα κανονικότητα. Άρα θα εφαρμόσουμε μέτρα και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Όλα αυτά με σημερινά δεδομένα. Αν στο μέλλον υπάρξει λήξη της πανδημίας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Θα είναι το πρώτο μεγάλο πανευρωπαϊκό γεγονός με κόσμο αφού και οι Γερμανοί ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο αλλά είναι χωρίς θεατές. Οι διεθνείς εκθέσεις ανοίγουν τον Σεπτέμβριο. Στις 5 Σεπτεμβρίου δεν ανοίγει καμία άλλα έκθεση οπότε θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Γερμανίας στο εξωτερικό ως τιμώμενη χώρα.

Θα είναι ένα σημείο επανεκκίνησης γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήδη οι απώλειες εταιριών, επιχειρήσεων, εργαζομένων είναι τεράστιες και θα φανεί τους προσεχείς μήνες. Χρειαζόμαστε μία επανεκκίνηση της όλης διαδικασίας. Δεν ξέρω ποτέ θα ισορροπήσει το σύστημα, τουλάχιστον στον εκθεσιακό κλάδο έχουν χαθεί παγκοσμίως 90 δις, στην Ευρώπη 30 δις και 250.000 θέσεις εργασίας. Τα νούμερα είναι τρομακτικά. Όμως νομίζω ότι μπορούμε να επανέλθουμε σταδιακά μέχρι το 2021».

Για το αν έρθει η Αγγελα Μέρκελ: «Έχει γίνει πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Μάρτιο στο φόρουμ στο Βερολίνο και την αποδέχτηκε. Βέβαια μεσολάβησε η πανδημία του κορωνοϊού. Γίνεται προσπάθεια μέσω της διπλωματικής οδού ώστε η κ. Μέρκελ να έρθει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αλλά σίγουρα θα έχουμε μία πολύ υψηλή αντιπροσωπεία, θα είναι επικεφαλής ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας. Αλλά αν έρθει και η καγκελάριος αλλάζουν τα δεδομένα και σε διεθνή ακτινοβολία».

Για το αν θα υπάρχουν οι καθημερινές συναυλίες: «Μακάρι να τις έχουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα, αν τα πρωτόκολλα πάνε καλά και επιτρέψουν τη διεξαγωγή τέτοιων γεγονότων. Γιατί το εκθεσιακό γεγονός είναι διαφορετικό από τις συναυλίες γιατί υπάρχει έλεγχος εισόδων, εξόδων, καταμέτρηση, ροή κόσμου. Στις συναυλίες είναι πάρα πολύ δύσκολο να το έχεις αυτό αλλά αν όλα πάνε καλά, είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε. Αν δεν γίνουν, θα τις αντικαταστήσουμε με άλλα γεγονότα που θα ευχαριστήσουν τον κόσμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.