Ρωσία, Πούτιν: Πώς λειτουργεί το ρινικό εμβόλιο, υγρής μορφής

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2021

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δοκίμασε το ρινικής μορφής εμβόλιο σε υγρή μορφή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ρινικής μορφής εμβόλιο χορηγήθηκε στον Πούτιν την επομένη του επανεμβολιασμού του με το Sputnik Light.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως μετά την τρίτη δόση, που έλαβε την Κυριακή, αλλά και τη δοκιμή του ρινικής μορφής εμβολίου έκανε κανονικά την καθημερινή του εξάσκηση.

Σύμφωνα με τον Λογκούνοφ, το ρινικής μορφής εμβόλιο αναπτύχθηκε προκειμένου να «προκαλέσει ανοσία φραγμού», η οποία αναφορικά με την ασθένεια Covid-19, «αφορά στα ανοσοποιητικά μας όργανα που βρίσκονται στη μύτη και τον φάρυγγα».

Όπως υποστήριξε, τα κλασικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά, ωστόσο η ικανότητά τους να αποτρέψουν την επαναλοίμωξη και τη συμπτωματική ασθένεια περιορίζεται. «Πρέπει να παραδώσουμε τον παράγοντα (του εμβολίου) μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών για να προκαλέσουμε ανοσία φραγμού», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, η κλινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και το σκεύασμα θα περάσει πολλές δοκιμές πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους στους πολίτες. Είναι «βολικό, ανώδυνο, με ελάχιστες παρενέργειες».

Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.