Πούτιν: «Αυτή ήταν η απάντησή μου στον Μπάιντεν»

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022


Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε συγκεκριμένο μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας και την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ. Επί της ουσίας, κατέστησε σαφές πως οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, είτε άμεσα, είτε στο μέλλον, θα θεωρηθεί ως ξεκάθαρη απειλή για την Ρωσία.


Πιο συγκεκριμένα μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τζό Μπάϊντεν ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία δε θα γίνει δεκτή από το ΝΑΤΟ «αύριο». Ένα τέτοιο μορατόριουμ, ωστόσο, δε συνιστά, σύμφωνα με τον Πούτιν, υποχώρηση προς την Ρωσία, αλλά υλοποίηση των σχεδίων της Βορειοατλαντικής συμμαχίας



«Συζητώ σχετικά με τους ομολόγους μου. Ο αμερικανός ομόλογός μου με διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν ετοιμάζεται να δεχθεί την Ουκρανία “αύριο”», δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι, η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για την ένταξή της στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

«Γι' αυτό τον λόγο η απάντησή μου ήταν απλή: αυτό δεν είναι παραχώρηση σε εμάς. Είναι απλά υλοποίηση των σχεδίων σας. Θεωρείτε ότι χρειάζεται να περιμένουμε και να προετοιμάσετε την Ουκρανία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Να λοιπόν ποιο είναι το μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για εσάς το κάνετε αυτό το μορατόριουμ». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε ακόμη ότι, πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αυξήσεις τις απειλές κατά της Ρωσίας. «Εάν η Ρωσία βρεθεί αντιμέτωπη με μια τέτοια απειλή, όπως η ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία, οι απειλές για την χώρα μας θα αυξηθούν».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.