Πουρλιοτόπουλος: «Ο Τζίμας στους 2-3 καλύτερους φορ της Ευρώπης στην ηλικία του»

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2023

Ο Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομάδας, το οποίο ξεκίνησε το 2007 όταν ανέλαβε την προεδρία ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ενώ αναφέρθηκε και στον διακαή του πόθο όσον αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Στο τελευταίο παιχνίδι του Conference League με την Αμπερντίν είχαμε τρεις παίκτες από την ακαδημία του ΠΑΟΚ στην αρχική ενδεκάδα, αλλά αυτό μας αρκεί ως άνθρωποι του αθλητισμού και ως άνθρωποι του ελληνικού αθλητισμού.

Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι, ξεκινήσαμε μαζί με τον Ζαγοράκη το 2007, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την αναβάθμιση της ακαδημίας. Αυτά τα 15 χρόνια έχουν έρθει αρκετά επιτεύγματα με αρκετούς νεαρούς, από την εποχή του Πέλκα στην εποχή του Κωνσταντέλια. Ο Στέφανος Τζίμας θεωρώ ότι είναι στους 2-3 καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης στην ηλικία του, προστατευμένος απόλυτα, με μια πολύ σωστή διαχείριση.  

Όσοι προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας, ανεξαρτήτως τι συμβαίνει στους υπόλοιπους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τον κοινωνικό ιστό, θα πρέπει να υπάρχει ένα συντονισμένο σχέδιο από όλους τους φορείς, μέχρι τις μικρότερες κατηγορίες που βασανίζονται, έχοντας τη δυνατότητα να βλέπω από κοντά τη Β ομάδα του ΠΑΟΚ στην Super League 2

Μετά πηγαίνοντας στο πρωτάθλημα της Super League 1 δεν υπάρχουν κανόνες για το πως θα στηρίξουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και πως θα να τον αναβαθμίσουμε. Εμένα ο κανόνας να πρέπει να αγωνίζονται 3-4 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα είναι διακαής πόθος μου.  

Είναι μια πρόταση που έχω επίσημα, ως Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Υπάρχει τεράστιο θέμα με το αποτέλεσμα, αλλά ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιους κανόνες. 

Περιμένουμε πως και πως να γίνει το "σπίτι" μας, το αθλητικό κέντρο της ομάδας, γιατί είμαστε διάσπαρτα και μας δημιουργεί προβλήματα. Και ήρθε η ώρα να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να φταίξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρέπει να πάμε σε μια συντονισμένη προσπάθεια, δεν μπορούμε μόνοι μας, όποιος σκέφτεται τον εαυτό του θα αποτύχει και αυτός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.