Πουλάκου: «Άμεσα θα έρθει και στη Θεσσαλονίκη η θεραπεία του Τραμπ»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2020

Η θεραπεία που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ θα έρθει και στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα η Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία», Γαρυφαλλιά Πουλάκου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη θεραπεία θρομβοπροφύλαξης: «Η κλινική μας έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο να εφαρμόζει ένα πρωτόκολλο θρομβοπροφύλαξης μιας πιο επιθετικής μορφής. Αυτή η προσπάθεια έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς τα επεισόδια μειώθηκαν. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι με κορωνοϊό κινδυνεύουν με κάποιο παρόμοιο επεισόδιο και έχει καταστεί ανάγκη να παίρνουν αυτή την αγωγή. Φαίνεται ότι και οι ειδικοί συγκλίνουν προς τη δική μας άποψη ότι χρειάζεται αυξημένη δοσολογία».

Για τη θεραπεία του Τραμπ: «Η θεραπεία θα έρθει σε λίγο και στην κλινική μας. Είναι μια από τις μελέτες και τα παράγωγα που χρησιμοποιούν ένα συνθετικό παράγωγο των αντισωματων μόνος του ο οργανισμός.Καταφέρνουμε να δώσουμε στον άρρωστο ένα παράγωγο που επιτρέπει στον ασθενή να καταπολεμήσει τον ιό. Τα δεδομένα μέχρι στιγμής λένε ότι μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Βέβαια, θέλουμε και άλλα δείγματα για να καταλάβουμε σε ποια ομάδα θα είναι χρησιμη». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.