Πού είσαι Όλαφ; Οι αθλητικοί διευθυντές βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα…

Κώστας Πετρωτός09 Ιανουαρίου 2021

Από το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Γκαρσία και παίκτες δέχονται σφοδρή κριτική, το ίδιο και ο Ιβάν Σαββίδης και η διοίκηση της ΠΑΕ για την πορεία που διαγράφει η ομάδα. 

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου ανέλαβε πρωτοβουλία να μιλήσει με παίκτες-προπονητή, προσπάθησε να τους αφυπνίσει, ο ίδιος ο 43χρονος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί (κι ακόμη περισσότερη…) φθάνοντας στο σημείο να δηλώσει δημόσια «θα φύγω μόνος μου αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα...». 

Υπάρχει, όμως, κάποιος που... λάμπει διά της απουσίας του. Ο Όλαφ Ρέμπε. Ο αθλητικός διευθυντής κάθε ομάδας είναι εκείνος που είθισται να βγαίνει πρώτος μπροστά για να απλώσει ασπίδα προστασίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να απορροφήσει όσο μπορεί τους κραδασμούς. 

Ο Γερμανός είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να απευθυνθεί δημόσια στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να απαντήσει στις αγωνίες του, να του εξηγήσει ποια ακριβώς (μεταβατική) φάση διανύει η ομάδα, να δώσει απαντήσεις στο αγωνιώδες ερώτημα «πώς θα αντιδράσετε από εδώ και πέρα». 

 Η σιωπηλή στάση του μόνο προβληματισμό προκαλεί για το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του ρόλου του στον ΠΑΟΚ. Ο Ρέμπε οφείλει να αντιληφθεί ότι αθλητικός διευθυντής δεν σημαίνει μόνο κάνω μεταγραφές και πωλήσεις (ας μην μπούμε στην παρούσα φάση στο τι έχει πετύχει ακριβώς σ’ αυτόν τον τομέα). 

Ειδικά, όταν μιλάμε για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Οφείλει να βγει μπροστά να επαινέσει, να κατσαδιάσει, να στηρίξει, να επιπλήξει, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε σχέση με τους παίκτες και να τους ωθεί συνεχώς στον σωστό δρόμο, να μην τους αφήνει να επαναπαύονται, αλλά να κυνηγάνε συνεχώς τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής ακολουθεί τον δρόμο του… σιωπηλού αθλητικού διευθυντή που είχε χαράξει ο Μάριο Μπράνκο, με τα γνωστά αποτελέσματα για την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.