Πόθος Γκαρσία για κούπα με τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2021

Η αισθητή βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του ΠΑΟΚ αποτελεί μονόδρομο, παρά τις αναγκαστικές απουσίες, όμως ο στόχος τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν είναι ξεκάθαρος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί αυτή την στιγμή ως μία βασική προτεραιότητα για την ομάδα. Και ασφαλώς η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, αποτελεί την επόμενη βασική επιλογή.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μέσα από την σκληρή δουλειά, ζητά από τους παίκτες του, να βελτιωθούν. Ο προπονητής του Δικεφάλου, δεν κρύβει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, πως θέλει πολύ να κατακτήσει το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Το θεωρεί, ως μία πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς ανέλαβε την ομάδα την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου του περασμένου έτους, κλήθηκε να την «σουλουπώσει» αγωνιστικά, με επιλογές που δεν ήταν δικές του και σίγουρα χρειαζόταν χρόνο για να δείξει το έργο του. Ο Γκαρσία τονίζει, σε αυτές τις επαφές, πως είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών του, ζητά πάντα περισσότερα, όμως είναι πεπεισμένος για την μεγάλη δυναμική του Δικεφάλου και τις προοπτικές που υπάρχουν. Εφόσον στο τέλος της σεζόν, στις 22 Μαΐου που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, δηλώσει παρών ο ΠΑΟΚ και κατακτήσει την κούπα, θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία, που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Παράλληλα και η πρόοδος της ομάδας στο Πρωτάθλημα και η εξασφάλιση της δεύτερης θέσεως, αποτελεί μονόδρομο για τον τεχνικό του Δικεφάλου.

Θυμίζουμε πως η δεύτερη, η τρίτη και η τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα στη νέα διοργάνωση, το «κόνφερενς λιγκ». Πάντως και ο κάτοχος του Κυπέλλου θα παίξει στην Ευρώπη. Εάν ο κάτοχος του Κυπέλλου, είναι μία ομάδα που προέρχεται από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος δεν θα ανατραπούν οι ισορροπίες, αναφορικά με την ευρωπαϊκή έξοδο. Ακόμη και σε μία διοργάνωση, όπου τα έσοδα είναι αισθητά περιορισμένα, σε σύγκριση με τις άλλες δύο (Champions league και Europa league).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.